su ürünleri avcılık sezonu15 Nisan’da sona erdi.
Denizlerde 1 Eylül 2021'de başlayan su ürünleri avcılık sezonu,15 Nisan Cuma günü kapandı. Artvin tarım ve Orman İl Müdürlüğü denizlerde av sezonunun sona erdiğini duyurdu.
“1 Eylül 2022 tarihinde başlayacak av sezonuna kadar denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapılmayacaktır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümlerine göre 1 Eylül 2021 tarihinde başlayan su ürünleri avcılık sezonu 15 Nisan'da sona erecektir. 1 Eylül 2022 tarihinde başlayacak av sezonuna kadar denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapılmayacaktır. 2021 - 2022 av sezonunda İl Müdürlüğümüzce toplam 1117 adet denetim yapılmıştır. Avcılık döneminde Kasım – Aralık aylarında hamsi avcılığı yoğunlaşmış olup ayrıca istavrit ve palamut avcılığı da yapılmıştır. Hopa Balıkçı Barınağı'ndan karaya çıkartılan 13934 ton hamsi, 195 ton palamut ve 15,5 ton istavrit İl / İlçe Müdürlüklerimiz su ürünleri kontrol ve denetim personellerimizce kontrol edilerek iç piyasaya sevki sağlanmıştır. Ayrıca '' Av Araçlarının Markalanması Tebliği '' kapsamında öncelikli kalkan ağlarından başlamak üzere av araçlarının markalanması çalışmaları yürütülecektir. Markalama işlemleri ile ilgili İl / İlçe Müdürlüklerimizce bilgilendirmeler yapılacaktır.”
Aynur Bağdat

Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa

Editör: Haber Merkezi