Depremin olduğu ilk günden itibaren Kahramanmaraş’ta olan ve depremzede vatandaşlara yardım eden Sait Kılıçsallayan, bölgedeki durumu Artvin Gazeteleri.com muhabirine aktardı.

Zor bir ramazan ayının ardından buruk bir bayram yaşandığını kaydeden Kılıçsallayan, “Önceki bayramlar gibi bir bayram geçmedi. Özellikle deprem şehitleri mezarlığında vatandaşlar kaybettikleri dost ve akrabalarını andı.” dedi.

sait kılıçsallayan (1)

Depremden etkilenen diğer illere göre Kahramanmaraş’ın normale dönmeye başlama noktasında daha hızlı ilerlediğini ifade eden Kılıçsallayan, “İş yerleri açıldı, sanayide yoğun bir tadilat var. Yavaş yavaş hayat normale dönüyor. Çadırlarda yaşamaya alıştık. Çin’in gönderdiği ve AFAD’ın çadırlarının izolasyonu oldukça iyi. Çadır kentlerde duş ve tuvalet imkanları da var. Mahallelere çadır kuranlar da hafif hasarlı evlerde banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlar yatmak için de çadırlara geliyorlar. Türk milleti zor şartlara çabuk uyum sağlayan bir millet burada hayat devam ediyor herkes alıştı bu duruma.” diye konuştu.

İş yerlerinin açılmasıyla çarşıda hareketlilik oluştuğunu ifade eden Kılıçsallayan, “Bayram alışverişi yapmak için insanlar çarşıdaydı. Yıkık dökük de olsa insanlar iş yerlerinde para kazanmaya başladı. Çarşı çok yoğundu. İş yeri yıkılmayan dükkanı açık olan esnaflar güzel para kazandı. Bugün yine çarşı hareketliydi. İnsanlar bir taraftan tamir yapıyor bir yandan yaşamını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Bölge halkının fedakarlığından bahseden Kılıçsallayan, “Çok ciddi yardımlar geldi. Büyük bir dayanışma örneği gösterildi bu takdire şayandı. Unutamadığım bir anım var bir dağ köyüne yardım götürdük. Evi yıkılmak üzere olan 4 torunu ile birlikte yaşayan Fatma nineye gittik. Kadın cebindeki son 200 lirasını bana vererek oğlum bunu durumu benden kötü olan birisine verirsiniz dedi. Böyle yürekli ninelerimiz de var.” şeklinde konuştu.

Tatil dönüşü kaza! Bir aile yok oldu Tatil dönüşü kaza! Bir aile yok oldu

sait kılıçsallayan (3)

Özellikle çocuklara yönelik faaliyetlerin oldukça fazla olduğunu kaydeden Kılıçsallayan, sözlerine şunları da ekledi: “23 Nisan çok buruktu ancak çocuklara yönelik çalışmalar yapıldı. Muhtelif yerlerde STK’lar ve devletin çeşitli kurumları şenlikler yaptı. Pazarcık ilçesinde atlı spor federasyonları gösteriler yaptı. Çocuklara yönelik birçok aktivite yapıldı. Hediyeler dağıtıldı.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası