Türkiye’nin Gürcistan sınırı olan sarp sınır kapısına giden uluslararası transit yolunda yaşanan tır kazasına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Artvin milletvekili TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan” Dünyanın hiçbir yerinde, devam etmekte olan bir transit yolda bu şekilde park edilemez. Bu şekilde devam eden tır kuyruklarıyla ilgili bakanlıklarla yapmış olduğumuz bütün girişimler sonuçsuz kalmıştır. Korkarım ki önümüzdeki günlerde ölümcül kazaların gelmesi bu günden bellidir. İlgili kurumların önlemleri almasını ve tır kuyruğundaki tehlikenin ortadan kaldırılmasını ve bunu gündemden düşürülmesini ve bir bölge milletvekili olarak gerekenin yapılmasını bir kez daha talep ediyorum.” Dedi.

Samsun’da iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı Samsun’da iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı

Çarpmanın etkisiyle kamyonet içinde bulunan 2 kişi ağır yaralandı. Edinilen bilgiliye göre olay ilçeye bağlı Terminal mevkide sabah 6. 30 sıralarında meydana geldi. Rize istikametinden Artvin istikametine gitmekte olan, Hasan Danışmaz (36) yönetiminde olan 61 K 25133 plakalı sebze yüklü kamyonet, park halinde olan tıra arkadan çarptı. Çarpanın etkisiyle, araç içinde bulunan sürücü Hasan Danışmaz ve Hüseyin Kurt (27) yaralandı. Olay yerine gelen 112 ekipleri yaralıları hastaneye kaldırılırken, durumları kritik olduğu belirtildi. Burada yaşanan kazaya da dikkat çekerek yetkilileri göreve davet eden Cumhuriyet Halk Partisi Artvin milletvekili TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan şunları söyledi, 
 “Sarp sınır kapısındaki tır kuyruğu bütün uyarılarımıza rağmen ne yazık ki devam ediyor. Şuan itibariyle sarp sınır kapısında 1174 araç yani tır kuyrukta beklemektedir ve aynı şekilde 130 araçta limanda beklemektedir. Bununla beraber tehlikede aynı şekilde devam etmektedir. Bugün sabah saatlerinde transit yol üzerinde buluna tırların birine araç çarpması nedeniyle iki yurttaşımız ağır bir şekilde yaralanmıştır.
Dünyanın hiçbir yerinde, devam etmekte olan bir transit yolda bu şekilde park edilemez. Bu şekilde devam eden tır kuyruklarıyla ilgili bakanlıklarla yapmış olduğumuz bütün girişimler sonuçsuz kalmıştır. Korkarım ki önümüzdeki günlerde ölümcül kazaların gelmesi bu günden bellidir. Bu nedenle bir an önce bu tır kuyruğu konusunda bir an önce ilgili kurumların önlemleri almasını ve tır kuyruğundaki tehlikenin ortadan kaldırılmasını ve bunu gündemden düşürülmesini ve bir bölge milletvekili olarak gerekenin yapılmasını bir kez daha talep ediyorum.”
 

Editör: Editör Masası