Başkan Erdem'e ziyaret Başkan Erdem'e ziyaret

Doğalgaz çalışmaları nedeniyle Artvin’de bozulan yollar belediye tarafından yapılmaya devam ediyor.

Artvin’e kalıcı yatırım yapmak isteyen Belediye Başkanı Demirhan Elçin, geçtiğimiz yıl eylül ayında kentte kurdurduğu kilit parke tesisinin üretime başlamaması nedeniyle farklı firmayla anlaştıklarını söyledi.

Milli Eğitim Lojmanlarının bulunduğu alanda yeniden çalışmalara başlanacağını açıklayan Elçin, 6 bin 500 kilometre yolun tamamının yapılacağını aktardı.

Kilit parke tesisi ile ilgili Artvin halkından özür dilediğini ifade eden Elçin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Biliyorsunuz kilit parke fabrikası satın aldık ki kendi işimizi kendimiz görelim. Geçen sene eylül ayında getirttik. Nisan ayında fabrikanın seri üretimine geçilmesini istedik. Neticede satan firma fabrikayı bize teslim edemedi. Şuanda Geri iade etme sürecindeyiz. Kilit parke fabrikasının olmayacağını anlayınca başka fabrikadan siparişini verdim. Kilit parke üretimi bizim için yapılıyor. Pazartesi günü Milli eğitim lojmanlarının olduğu yerden kazıma başlanılacak ve 6 bin 500 metrekarelik yolumuza da yeniden başlayacağız.”

Doğalgaz yapım sürecinin sorunlarından bahseden Elçin, iktidar partisinin belediyesi döneminde buna cesaret edilmediğini vurgulayarak, “Artvin’in yüzde 90’ı doğalgaz oldu. Bu seviyeyi 2029’da ya görecektik ya görmeyecektik. Bunu yaptıran benim, Artvin Belediyesi. Kaldı yüzde 10’u. Onlar da haklı olarak diyor ki onlarda var bizde yok. Trabzon’a gidin yüzde 90’ında doğalgaz yok. Erzurum’da yok, Rize’de yok, Artvin merkezde var.  İktidar değildik ama yaptırdık, iktidardaydılar ama cesaret edemediler. 50 yıllık sorunları çözüyoruz önümüzdeki 50 yılın da önünü açıyoruz. İmkansızlıklar içerisinde çok sıkıntılar çektik. 2 ay sonra bir toplantı yaptığımızda Artvin’in hangi sorunları kaldıysa onları çözeceğiz. Ama önce bu işleri çözmemiz gerekiyor.” dedi.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası