Varlık Köyü Kültürel Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen Beşpare Kültür ve Sanat Festivali bu yıl Vezirköy’de başlayacak.

Festivalin açılışı Vezirköy muhtarlık binası önünde kurulan festival alanında yapıldıktan sonra Ahlat Yaylası mevkiinde devam edecek.

Varlık Köyü Kültürel Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ekrem Kurt, festivaldeki asıl amacın tarımsal kalkınmayı sağlamak ve bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Festival kapsamında gece uzmanlar eşliğinde gökyüzü izleme etkinliğinin yapılacağını aktaran Kurt, “Ankara’dan Türkiye Ulusal Gözlemevi Müdürü Kadir Uluç ve Yücel Kılıç, AÇÜ Öğretim Üyesi Dr. Tayfun Öztürk eşliğinde yıldızları izleyeceğiz. Hangi yıldızın ne zaman göründüğünü ne zaman kaybolduğunu gökyüzündeki konumlarını anlatacaklar. Onlar eğer Artvin gökyüzü incelemesi için uygun derlerse bunu da Artvin’de geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Türk Hava Kurumunun paramotor ile gösterisinin yanı sıra maket uçak yapımı ve uçurtma şenliğinin yer alacağı festivale tüm vatandaşları davet eden Kurt, festivalin dolu dolu geçeceğini vurguladı.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası