1979 yılında kurulan ve Amatör Ligi'nde mücadele eden Borçka Spor Kulübü, 26 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, Spor Kulüpleri ve Federasyon Kanunu’na istinaden daha önce 5253 sayılı kanun kapsamında kurulmuş olan Spor Kulüpleri, dernek statüsünden çıkarılarak Spor Kulüpleri Tüzel kişiliği şeklinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildiği bildirildi.

Borçka ve Köyleri Turizm Geliştirme Kooperatifi Dayanışma Evi’nde gerçekleşen kongrede yaşanılan tüzel ve kurumsal değişiklikler ve yeni yönetim kuraları oluşturulmak için toplanıldı. Üyelerin katılımı ile başlayan kongrede Borçka Spor bu sezon fikstürlerde var olacaklarını fakat sahada oynamayacaklarını bildirdiler.

bborçkaspor ey (2)

Kongrede konuşma yapan Başkan Hasan Özışık “Her şey başarıya endekslidir. Geçmişten bu yana yaşadıklarımız ile hepimizin Borçka Spor'a emeği var. Kendimce çok emeğim var. Gönül verdiğiniz için buraya geldiğiniz için hepinize teşekkürler. Yaklaşık iki buçuk dönemdir bu işi üstlendik yapıyoruz arkadaşlar ile beraber. Geçmişten bu yana yaptıklarımız ile zaten ortadayız. Şu var Borçkalı olarak Borçka Spor'a sahip çıkamıyoruz. Skor bizim için çok önemli değil dedik buradaki bizim evlatlarımız kötü alışkanlıklar edinmesinler diye çabaladık. Biz burada kendimizi sahiplenmekten sıkıntılar çekiyoruz. Bizim kulüp binamız var ama var olan kulüp binasına bile sahip çıkamıyoruz. Geçen sene ligdeyken 250 binin üzerinde harcama yaptık. Ben istiyorum ki bir ahenk olsun Borçka'da spor yapıldığını insanlar duysunlar” diye konuştu.

Beşiktaş, Club Brugge ile karşılaşacak Beşiktaş, Club Brugge ile karşılaşacak

Üyeler ile birlikte sonuca varılan kongrede var olan yönetim ile devam etme kararı alındı.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR