RTEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yöneticiliği öğrencisi İsmail Aydın, Üniversite Sporları MuayThai Türkiye Şampiyonasına katılarak 75kg A Division 1’incisi, 81 kg 3’üncüsü olarak derece yaptığını belirtti. Hedefinin Büyük Erkekler Dünya Şampiyonası olduğunu dile getiren Aydın “Antrenmanlarımı kendi çabalarımla köyümde ve Muğla da aksatmadan devam etmekteyim. Hedefim Büyük Erkekler Dünya Şampiyonasıydı lakin bazı evrak aksaklıklar nedeniyle katılamadım. Üniversiteler arası MuayThai 75kg A division 1’inci,  81kg 3’üncü oldum ve takım olarak da temsil ettiğim üniversitemize 2’ncilik kazandırdım. Kick Boksta ise k1 sitilinde 3’üncülük derecesini kazandım. Turnuvaya katılma sürecinde bazı aksaklıklarım olduğu halde şükür yine dereceler getirdim” dedi.

MuayThaiuzak dövüş sporlarının sert bir spor dalı olduğunu belirten Aydın,Kick Bokstan farklı olarak dirsek vuruşu ve klinç olduğundan yorucu bir branş olduğunu aktardı. Artvin de kaymakamlık ve hocaların ilgisi ile sporculara destek verildiğini vurgulayarak MuayThaibranşında başarılı sporcuların çıkacağını şu sözlerle dile getirdi “Artvin de MuayThai ilk olarak Borçka da benim antrenörüm Atakan Kara başlatmıştır.İl temsilcisidir aynı zamanda. Antrenörüm iyi ve istikrarlı sporcuya hem fiziksel hem psikolojik nasıl bir destek vereceğini bilen çok iyi bir antrenör lakin bizim spor branşı konusunda biraz maddi anlamda geri duruluyor. Hocamın çabaları sayesinde kaymakamlık yardımıyla spora ve sporcuya destekçi olunuyor. Bu spor branşından çok başarılı sporcular çıkarabiliriz inşallah daha iyilerini memleketimize kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı ağırlayacak Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı ağırlayacak

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası