Borçka Belediyesi altyapı ve üstyapı çalışmaları dışında kültür ve sanat anlamında çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Artvin kültürünü anlatan Karçal Dergisi’nin altı ayda bir basıldığını ifade eden Orhan, talepler doğrultusunda basım tarihlerinin değişeceğini belirterek “ Borçka’yı aslında Artvin’in kültür sanat başkenti haline getirdik, sadece tiyatrosuyla, sanatıyla değil bunun yanı sıra kültürüyle de öne çıkarmaya çalıştık. Borçka Belediyesi adına Karçal Dergisi bastırdık ve altı ayda bir bu dergiyi çıkarıyoruz. Dergimiz bütün Artvin’i kapsıyor aynı zamanda Artvin’le ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaları kapsıyor. Bu bizim için çok değerli ve biz dergimizi çıkarmaya devam ediyoruz. Talep üzerine bunu belki ilerleyen zamanlarda ayda bir ya da üç ayda bir çıkarmaya çalışacağız” dedi.

Antik kentte rahip kralların kaldığı 2400 yıllık kule restore edildi Antik kentte rahip kralların kaldığı 2400 yıllık kule restore edildi

Borçka Belediyesinin telif hakkını aldığı “Cin Aynası”, “Ben Artvin’im”, “Saçları Deniz Çoruh” adlı kitaplarda Artvin bölgesinin kültürünü yansıtan içeriklerin var olduğu bildirildi.

Ercan Orhan, kayıt altına alınan kitapların ömür boyu kalacağını belirterek kitapların içeriği hakkında şu sözleri dile getirdi “Bu bölgenin kültürünü yansıtan Hasan Çelik’in” Cin Aynası” ve Borçka’da karakuş destanı var, hatta Artvinlilerinin birçoğu bilir ve bu destanında yazarıdır kendisi. Zaman zaman Cumhuriyet Gazetesi’nde yazıları çıkmış Hasan Çelebi’nin bu kitabının telif hakkını alarak kitabı bastırdık bizde bu kitabımızı dostlarımıza hediye ediyoruz. Yine sevgili Ruhan Odabaş, Gazeteci, Yazar ve aynı zamanda eski öğretmen benimde meslektaşım, “Ben Artvin’im’ şiir kitabının telif hakkını aldık ve yine bu şiir kitabını da bastırıp dostlarımıza hediye ediyoruz yani nesilden nesile geçmesini sağlayacağız. Ne yaparsanız yapın eğer bir şeyi kayıt altına alınmışsa bu ömür boyu kalacaktır ve bu Borçka’ya mal olacaktır ve bu açıdan bunu da çok önemsiyoruz. “Saçları Deniz” Çoruh Kevser Ruhi’de Osmanlı Rus savaşında, Balıkesir’e yerleşmişler ama Artvin’i hiç unutmamış Kevser Ruhi. “Saçları Deniz Çoruh”  aynı zamanda ödül almış bir kitap ve bu kitabı da Borçka belediyesi olarak telif hakkını da almış bulunarak vatandaşımızın beğenisine sunduk ve okumalarını sağladık ve aynı zamanda bölgeyi de, daha iyi tanımaya vesile olduk. Bunları ben çok önemsiyorum bir öğretmen olarak bunları çoğaltmamız gerekiyor ve sanata, kültüre, yazıya çok önem vermemiz gerekiyor.”

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası