Bu fotoğrafı önümüzdeki günlerde Parlamento’ya sunacağım
CHP YDK Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin’de kızakla çekilen cenaze görüntülerine sert tepki gösterdi.
Şavşat Maden Köyü (Bazgiret) Muhtarı Musa Çimen’in babası Ali Vehbi Çimen(90) sonsuzluğa uğurlandı. Bir metreden fazla karın olduğu Maden köyünde çatılardan dökülen karlar yolları açılamaz hale getirdi. Çünkü köy içindeki yollar çok dar. Makineler giremiyor. Kar temizlemesi yapılamıyor. Bu nedenle cenaze köy halkının çektiği kızakla yaklaşık 2 km köyün üstüne çekilerek 1 saatte götürülebildi. Olaya dair fotoğrafların yayınlanmasının ardından CHP YDK Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan tepki gösterdi. “Bu utanç hepimize yeter.” diyen Bayraktutan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu fotoğraf çok önceden değil 2022 Türkiye’sinde daha dün Artvin’de Şavşat’ın güzel köylerinden Maden köyünde (Bazgiret) çekildi. Şavşat Bazgiret köyü muhtarımızın babasının cenaze törenine ilişkin. Diyorlar ki yol yaptık, Türkiye’nin her tarafında bölünmüş yollar yaptık, daha güzel modern yollar yaptık diye övünüyorlar ya yıllardır Şavşat halkı Maden köyünde cenazelerini bir üst mahalleye ulaştırabilmek için yol istiyorlar ama ne yazık ki bu talepleri yanıtsız kaldı.
Bugün de Şavşat’ta köy muhtarımızın babasının cenazesinden fotoğraflar ve görüntüler var. Ne yazık ki cenazeyi 2.5 km uzaklıktaki mezarlığa kızaklarla çekerek götürdüler. Bu utanç hepimize yeter. Türkiye’de bu fotoğrafları gören herkesin vicdanını sızlattığını biliyorum. Bu fotoğrafı önümüzdeki günlerde Parlamento’ya sunacağımı ifade ediyorum.”
Dilek Yılmaz

Esnaf ziyaretlerine devam ediyor Esnaf ziyaretlerine devam ediyor

Editör: Haber Merkezi