Gülşen MAKAR

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Şeyma Yılmaztürk, el sanatları alanında ahşap süsleme kursu verdiğini belirterek 13 kişilik öğrenci sayısının olduğunu aktardı. Borçka da yaşayan kadınlar için bir aktivite olduğunu belirterek” Ocak ayında derslere başladık bir modülünübitirdik ikincisine başladık haftanın beş günü kursumuz var. Borçka da yaşayan kadınlara bir aktivite oldu gelenler çok memnun. Burası küçük bir yer olduğu için gidilebilecek aktivite alanı olmadığını söylediler. Öğrenci sayımız da güzel kadınlar zaman geçiriyor ve bir şeyler öğreniyorlar ve yaptıklarını satabiliyorlar öyle bir avantajları var” dedi.

El Emeği Ürünler (1)

“El Emeği Kurs”

Ahşap Süsleme kursu hakkında bilgi veren Şeyma Yılmaztürk, kayın ağacı ve ceviz ağacı kullandıklarını belirterek”  El emeği olan bir kurs.Bizim ahşaplarımız MDF ama bunların ağaç olanları da var. Kayın ağacı kullanılıyor ceviz ağacı olanlarda var. Kayın ağacı ve ceviz olanlar doğal olanlar, bal mumu veya zeytinyağı sürülüyor bunlara boya yapmıyoruz. Onun haricinde hobi malzemeleri tamamen MDF’dir. Bunları akrilik boyalar ile boyuyoruz su bazlıvernikle vernikliyoruz. Onun haricinde biblolarımız var onlarda polyester alçı değil” ifadelerine yer verdi.

504 yıllık hanın restorasyonunda sona gelindi 504 yıllık hanın restorasyonunda sona gelindi

El Emeği Ürünler (2)

Kursiyer Busehan Yaşar kendi emeği ile yaptığı ürünler için ekstra bir değeri olduğunu vurgulayarak “ Evde kendi kendime bir şeyler yapmayı düşünürken asla cesaret bulamazken burayı keşfettim. Çok mutluyum gerçekten Borçka gibi bir yerde böyle bir imkanın olması beni çok mutlu ediyor. İnanın her geldiğimde eve mutlu dönüyorum. Evimi de yeni dekore ettiğim için birçok şey yaptım hepside kendi emeğim olduğu için ekstra benim için bir değeri var” diye konuştu.

El Emeği Ürünler (4)

Editör: Editör Masası