Ardanuç Halk Eğitimi Merkezinde açılan Giyim Teknoloji kursunda kırk yama, iğne oyası, ranır, bohça ve havlu gibi biçki dikiş denilince akla gelen her türlü ürün usta öğretici ve kursiyerler tarafından büyük bir özenle hazırlanarak yılsonu sergisinde beğeniye sunuldu.

ardanuç halk eğitim srgi (2)

Ardanuç Halk Eğitimi Merkezi binasında açılan yılsonu sergisinde usta öğretici ve kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi.

ardanuç halk eğitim srgi (6)

Usta öğretici Ayşe Genç eşliğinde dikiş tekniklerini öğrenen kursiyerler, evlerindeki sandıklarda kullanılmayan çeyiz ürünlerini yenileyerek kullanıma kazandırdı.

ardanuç halk eğitim srgi (5)

Kursta 12 kursiyeri ile birlikte geri dönüşüme ağırlık verdiklerini kaydeden usta öğretici Ayşe Genç, “Kursiyerlerim genellikle ev hanımı ve birçoğunun çeyizinden kalma kullanmadıkları ürünleri vardı. O sandıklarda unutulan danteller, işlemeler geri dönüşüm ile pike, yastık, kırk yama, havlu olarak güncellenerek yeniden kullanıma kazandırıldı.” dedi.

ardanuç halk eğitim srgi (4)

Kursiyerlerinin emekli veya ev hanımı olduğunu kaydeden Genç, Halk Eğitimi Merkezlerinin sosyalleşmek için güzel ortamlar oluşturduğuna işaret ederek, “İlçede yapacak sosyal aktivitelerimiz kısıtlı. Bu yüzden Halk Eğitimi ortamları bizim için çok keyifli oluyor. Hanımlar burada keyifli vakit geçiriyor.” diye konuştu.

ardanuç halk eğitim srgi (3)

Emekli Hemşire Neşe Güven, yıllarca çalışma hayatında yer aldığı için emekli olduktan sonra boş duramadığını belirterek, “Boş vaktimi değerlendirmek için çok güzel bir ortam burası. Kursta annemin çeyiz sandığını boşalttım. Çeyizleri güncel hayatta kullanıma kazandırmak için çalışmalar yaptık. Ortaya çok güzel şeyler çıktı. Bunun yanında dikiş dikmek terapi gibi geliyor. El emeği ürünlerimizi sergide beğeniye sunmak da gurur verici bir duygu” ifadelerini kullandı.

2 çocuk annesi Hafize Sal, çocuklarını lise ve üniversite seviyesine getirdikten sonra kendini geliştirmek ve sosyal çevre edinmek için Halk Eğitimi Merkezi Kurslarına başladığını söyledi.

Büyük Ardanuç Mitingine yoğun katılım Büyük Ardanuç Mitingine yoğun katılım

65 yaşındaki Melike Baydan da kurslarda çok güzel vakit geçirdiğini dile getirdi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası