2018 yılında Borçka Trabzonspor Futbol Okulunu kuran Osman Genç, çocukların gelişimi ve spora olan ilgisini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Hazırlık maçları ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Genç “Sporun çocuklar üzerinde ki etkisi hiç kuşku yok ki saymakla bitmez ancak önemle bazı konu başlıklarını ele alırsak; bunların başında sağlıklı bir yaşam geliyor” dedi.

Futbolun çocuklar üzerinde güvenlerini arttırma konusunda önemli bir unsur olduğuna değinen Osman Genç, başarıyı yakaladıklarında iyi hissetmelerini ve öz saygılarının artmasına yarar sağladığını söyledi. Genç, futbolun çocuklar üzerinde aktivite ve çeşitli deneyimler sağladığını dile getirerek “Çocukların zamanlarını eğlenceli ve yararlı bir şekilde geçirmelerine olanak tanır. Ancak, her çocuğun benzersiz ihtiyaçları ve yetenekleri olduğu için, futbolun her çocuğa uygun olmadığı da bilmek gerekir. Sporun çocuklar üzerinde ki bir diğer etkisi ise sportif başarı arzusunu yaşatmalarına olanak sağlayarak; başarıya dayalı bireyler yetiştirilmesi adına önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Osman Genç, futbol okulu olarak çocukları her alanda bilgilendirmeyi hedeflediklerini belirterek çeşitli sosyal faaliyetlerle girişimci ruhlarını ortaya çıkarmaya sağladıklarını aktardı.

Artvinli Gençler İstiklal Marşımızı Avrupa'da Okuttu Artvinli Gençler İstiklal Marşımızı Avrupa'da Okuttu

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası