Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran’ın Milli İrade Meydanında bulunan anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlama töreni kapsamında Garnizon şehitliği ziyaret edildi. Burada Kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından dualar edildi.

19 mayıs (3)

Garnizon şehitliğinden başlayan gençlik yürüyüşü Vali Yılmaz Doruk’un da katılımıyla Milli İrade meydanına kadar devam etti.

19 mayıs (8)

Tören sırasında konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, 19 Mayıs’ın büyük sıkıntı ve yoksulluklara rağmen bağımsızlığından asla vazgeçmeyen, azimle direnen bir milletin topyekün bir ordu haline gelerek başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olduğunu söyledi.

19 mayıs (1)

19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasının gençler ile bütünleşmeyi ve geleceğe umutla bakmayı sağladığını ifade eden Demirkıran, gençlere seslenerek, “Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlere verilen değeri ve duyulan güveni göstermesi bakımından son derece anlamlıdır. Atamızın emaneti Cumhuriyete sahip çıkarak, onun gösterdiği hedefe ulaşmak için çabalayarak yarınların sorumluluğunu taşıyan nitelikli bilgili ve fedakar bir gençlik olacağına olan inancımız tamdır.” dedi.

19 mayıs (5)

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Türkiye Cumhuriyetinin gençlere emanet edildiğine işaret eden Demirkıran, gençlerin ülkeyi ileriye taşıyacağını kaydederek, “Sizler Samsun'dan başlayan ve tüm yurda yayılarak kurtuluş vesilesi olan millî birlik ve beraberlik ruhuyla, geleceğin sorumluluğunu yüklenebilecek nitelikte ilim irfanla donanmış bireyler olarak yetişecek ve yeryüzünü imar etme şuuruyla daha güzel bir dünya kuracaksınız ve ülkemizi sanayide, bilimde, sporda ve sanatta daha ileriye taşıyacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu mukaddes emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen vazifenizdir. Bu konuda sizlere güveniyor ve yarınlara umutla bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

19 mayıs (6)

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gençler çeşitli spor dallarında gösteriler düzenledi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından meydanda bulunan spor alanları protokol tarafından ziyaret edildi.

19 mayıs (7)

Törene, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Binbaşı Mehmet Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Kurum Müdürleri siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

19 mayıs (4)

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası