Güreş Kulübü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde Borçka’da çalışmalarına devam ediyor.

Öğrencilerin, ülkeyi temsil etmeleri ve Anadolu’da Türk Bayrağını dalgalandırmaları için sporcuları özenle yetiştirdiklerini söyleyen Antrenör Murat Bayram, 6-12 yaş aralığındaki sporculara haftanın belirli günlerinde eğitim verdiklerini aktardı.

Eğitimlerde 6 ve 10 yaş arasındaki öğrencilere ilk önce jimnastik eğitimi verilerek daha sonra güreş için hazırlıklar gerçekleşiyor.

Galatasaray Manchester United ile berabere kaldı Galatasaray Manchester United ile berabere kaldı

Sporcuların sakatlanmamaları için ilk önce jimnastik eğitimlerinden başladıklarını söyleyen Bayram “İlk başta jimnastikten başlıyoruz. Sakatlık oranını düşürmek için alt yapısını veriyoruz. Kas kütlesini sağlamlaştırıyoruz. Sadece antrenman değil öğrencinin her şeyi ile ilgileniyoruz. Güreş kültürü çok farklı, her çocuk yapamaz. O yüzden biz sağlam adımlar ile çocuklarımızı hazırlıyoruz. Amacımız ülkeye güzel sporcular yetiştirmek” dedi.

Antrenör Murat Bayram, ailelerin çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendirmeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilerin sadece antrenmanları ile ilgilenmediklerini her anlamda yardımcı olduklarını vurgulayan Bayram,  ailelerin “spor” konusunda çocukları teşvik etmesi gerektiğini belirtti.

Haber:  Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI