Esnaf ziyaretlerine devam ediyor Esnaf ziyaretlerine devam ediyor
Uğur Bayraktutan: “Bölgede bir onkoloji hastanesinin kurulmasında büyük bir zaruret bulunmaktadır.” Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin’de kurulması talep edilen Onkoloji Hastanesi için gerçekleştirdiği çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bayraktutan, Onkoloji Hastanesi hakkında yazılı basın açıklaması yaparak hastanenin kurulmasının gerekliliği hakkında bilgi verdi. Milletvekili Bayraktutan, yayınladığı basın açıklamasında “Bölgede bir onkoloji hastanesinin kurulmasında büyük bir zaruret bulunmaktadır.Bunun partisi falan yok; ambulanslarda kaybettiğimiz, arkasından gittiğimiz zaman fren lambası yanmasın diye dua ettiğimiz, ambulans içerisindeki kişilerin siyasi görüşlerine bakmıyoruz.” dedi. Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Milletvekili Uğur Bayraktutan Açıklamasa şu ifadelere yer verdi: “Artvin’imizde Onkoloji Hastanesi kurulması ve İl dışına sevklerin önlenmesi adına yaptığımız çalışmalara aralıksız devam etmekteyiz. Karadeniz, Çernobil faciası nedeniyle özellikle kanser vakalarının çok yoğun bir şekilde artışının olduğu bir bölge. O nedenle bizim, ısrarla, bölgede bölgesel bir onkoloji hastanenin kurulmasıyla alakalı bir talebimiz var. Ne yazık ki Artvin'den, Rize'den, Trabzon'dan insanlar, özellikle devlet yetkililerinin laflarına uyarak Çernobil'deki o radyasyonlu çayları "Bize herhangi bir şey olmaz." diyerek içtiler ve aradan zaman geçtikten sonra ne yazık ki o insanları Cerrahpaşaya, Hacettepeye gönderdiler; orada ölüm döşeğinde yatıyorlarken "Bizi doğduğumuz yerlere gönderin." diye vasiyette bulundular; soğuk bir otobüsün bagajında onları Artvin'e, Rize'ye, Trabzon'a gönderenlere bu Meclisin kürsüsünden selam olsun; onları tabutlarla geri gönderdiler. O nedenle bölgede bir onkoloji hastanesinin kurulmasında büyük bir zaruret bulunmaktadır. Bunun partisi falan yok; ambulanslarda kaybettiğimiz, arkasından gittiğimiz zaman fren lambası yanmasın diye dua ettiğimiz, ambulans içerisindeki kişilerin siyasi görüşlerine bakmıyoruz. Bu kişiler öncelikle insan; o nedenle bir araya gelelim, Türkiye'nin her yöresinde olan insanlar nasıl sağlık hizmetinden yerinde yararlanıyorsa Artvin de kanser hastalarımız bu hizmetlerden yararlansın diyoruz. 24.06.2020 ve 23.02.2022 tarihlerinde bölgemizde artan kanser vakalarını ve Artvin’de Onkoloji Hastanesi kurulması hususunu TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdik. Sadece 27. Dönemde 02.03.2020 ve 01.12.2021 tarihlerinde en az 20 Milletvekili arkadaşımızın imzasıyla beraber hazırladığımız 2 adet Meclis Araştırma Önergesini TBMM Başkanlığı’na sunduk.
  1. Dönemde 26.09.2018 tarihinde başlayarak son olarak 18.10.2021 tarihinde Onkoloji Hastanesi kurulması adına 13, Artvin ili ve ilçelerindeki hastanelerin tetkik, müdahale, bakım, tedavi ve teçhizat açısından yeterli olup olmadığı, il dışına yapılan hasta sevkleri ve yollarda gerçekleşen can kayıplarının önlenmesi hakkında ise 7 adet yazılı soru önergesi sunduk.
Dün olduğu gibi, bugünde, yarında Güzel Ülkemiz ve Artvin’imiz için yorulmadan çalışmaya, bölgemizin, ülkemizin sorunlarını TBMM gündemine taşımaya devam edeceğiz. Ancak bu tarihe kadar verdiğimiz önergelerin sadece 1 tanesine cevap verilmiştir. İlgili cevapta “Bakanlığımız bölge tabanlı sağlık hizmet planlamaları kapsamında özellikli planlama gerektiren sağlık hizmetleri grubunda yer alan onkoloji hizmetleri ile ilgili olarak ‘Türkiye’de Özellikli Sağlık Hizmetleri Planlama 2011-2023” kitabında belirtildiği üzere Artvin ilinde Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde onkoloji hizmet birimi kurulması planlanmış olup, ayrıca onkoloji hastanesi planlaması bulunmamaktadır’ ifadeleri yer almıştır. Hastaların komşu illere gitmesi sebebiyle bu süreçte yaşanan ekonomik ve psikososyal sıkıntıları asgari düzeye indirmek, Artvin ilinde yaşayan vatandaşlarımızın yerinde sağlık hizmetine ulaşabilmesini sağlamak amacıyla ilk etapta önergeye verilen cevapta belirtilen, Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde tanı koyacak, tetkik ve tedavi süreçlerinin yürütülebileceği bir Onkoloji Bölümü kurulmalıdır. TÜİK verilerine göre Artvin’de her 1000 hastaya 2 hekim düşmektedir. Yatak kapasitesi bakımından da komşu illerimize göre çok düşük oranda 346 yatak sayımız vardır. Sağlık hizmetlerine yerinde ulaşılması açısından çok geride bırakılmış Artvin ilimizde, uygun görülen bir noktaya donanımlı bir Onkoloji Hastanesi kurulması adına çalışmalara da ivedilikle başlanılması gerekmektedir. Tüm sorunların üzerine giderek, bu ülkeyi umudun ve özgürlüğün ülkesi hepimizin Türkiye'si yapana kadar, Cumhuriyet Kenti Artvin’imizi hak ettiği aydınlık yarınlara ulaştırana kadar çalışmaya, Artvin Halkının sesi olmaya devam edeceğiz. Tek çabamız; Artvin'in sorunlarının olmadığı; güzellikleriyle, olumluluklarıyla, insanıyla, Ülkemizin her köşesine örnek olan birlik ve beraberlik duygularıyla anılan, Yeşille mavinin dans ettiği muhteşem coğrafyasıyla güzel bir Artvin'i yaşatmaktır. Artvin çok kıymetlidir, Artvin'i seviyoruz, Artvinli olmaktan gurur duyuyoruz. Artvin Cumhuriyet kentidir, sonsuza kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, ışığından, yolundan gitmeye devam edecektir. Bizlerde aynı azimle, aynı bilinçle her gün artan heyecanımızla TBMM’de Artvin Halkının taleplerini dile getirmeye, Artvinlinin sesi, çığlığı olmaya devam edeceğiz.” Gülsen Başar    

Editör: Haber Merkezi