Hopa Belediyesi 8- 28 Temmuz arasında gerçekleşen çalışma programı hakkında açıklamalarda bulundu. Hopa Belediyesi hız kesmeden çalışmalarına devam ederek; Temizlik, Belediye Garajında yapılan çalışmalar, alt yapı ekiplerin çalışmaları, itfaiye ekiplerinin çalışmaları, su işleri ekiplerinin çalışmaları ve elektrik ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

temmuzz hopa 28 (4)

Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi  “21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 19. Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali Pro Beach Tour Hopa Etabının yapıldığı kum saha, festival alanı çevre ve sahne düzenleme, boyama ve çevre temizliği çalışmalarının” tamamlandığını belirterek Merkez Kuledibi Mahallesi Karadeniz Caddesinde, Belediye İş Merkezinin bulunduğu Sokak’ta üst yapı, alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaların başlandığını aktardı.

temmuzz hopa 28 (2)

Hopa Belediye Başkanı çalışmalar hakkında bilgi vererek “Şiddetli ve Aşırı Yağış beklentisi doğrultusunda oluşa bilecek olumsuzluklara karşı, İlçemizde bulunan dere yatakları ve menfezler temizlenmiş olup, gerekli uyarılar yapılmıştır. Sugören mahallesinde bozuk olan yollarda betonlama çalışmalarımız devam etmektedir. Yaklaşık olarak 1200 metre uzunluğunda yola 850 m³ betonlama yapılmış olup, program kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Gerek duyulan yerlere sergi ve yama beton çalışması program kapsamında devam etmektedir. İlçemiz genelinde, sivrisinek, karasinek, haşere, pire, kene gibi, insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadele amaçlı gerçekleştirdiğimiz ilaçlama çalışmalarımız programlı şekilde devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi İstiklal Caddesi mevkiinde yol betonlama ve bozulan beton yolların tamiratı öncesi, yol tesviye çalışmalarına program kapsamında devam ediliyor. Sahil bölgesinde bulunan ‘’Borulu Park ’’olarak adlandırılan parkın eskimiş, kırılmış, deforme olmuş parçalarında onarım ve değişim çalışmaları program kapsamında devam etmekte. Mahallelerde ve şehir merkezinde Bozulan beton yolların tamirat çalışmaları devam etmekte. Sundura mahallesinde 3 farklı yerde kilit parke yama çalışması yapıldı Ortahopa mahallesinde 1 farklı yerde kilit parke yama çalışması yapıldı. Merkez Kuledibi mahallesinde 3 farklı yerde kilit parke yama çalışması yapıldı. Merkez Kuledibi mahallesinde bozulan üst yapılar yol betonlama ve bozulan beton yolların tamirat çalışmaları program kapsamında devam etmekte” dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlik ilçedeki yoğun nüfus artışına bağlı olarak meydana gelen çevre kırkılığı ve çöplerin birikmesinden dolayı ekipleri arttırılmış olup, şehir merkezi, tüm mahalleler ve caddelerde temizlik ve ot budama biçme çalışmaları aralıksız devam ettiği bildirildi.

temmuzz hopa 28 (1)

Ekmekçi konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi “Yeni mahalle ile sugören mahallesi arasında yaya yolunu kapatan ağaç dallarının budanması ve yaya yolundaki otların biçimi yapılmıştır. Sahil boyunca temizlik ve ot biçimi çalışması yapılmıştır. Park ve Bahçeler ekiplerimiz tarafından Şehir merkezinde budama ve temizlik çalışmaları program kapsamında gerçekleşiyor. Şehir merkezi Tabela direği yapımı kademe bölümümüzde devam etmektedir. Arızalı olan Dozerin motoru yaptırılıyor. Belediye garajında bulunan kademe bölümünde Hizmet araçlarımızın bakım, onarın işleri ve her türlü kaynak işleri yapılmakta. Çöp arabalarımızın periyodik olarak yıkanması ve Dezenfektesi yapılmakta. Belediyemiz işlerinde kullanılmak üzere perforje işleri ve kaynak işleri yapılmakta. Şehir merkezimizde gerek duyulan yerlerde kullanılmak üzere mazgal imalatı ve montajı kademede yapılmakta. Sundura,Ortahopa,Merkez Kuledibi,Cumhuriyet,Y.kuledibi ve Sugören mahallelerinde kırılan baça kapaklarının değişimi ve bacaların temizliği program kapsamında devam etmektedir. Şehir merkezi ve tüm Mahallelerde gerek duyulan yerlerde yeni baca yapımı ve ana hat gider açma çalışması program kapsamında devam etmektedir. Tüm mahallelerde ki kanalizasyon temizleme çalışmaları gerçekleşmekte. Mahalle ve köylerde kuyu çekimi yapılmakta. Mahsur kalan sokak Hayvanlarının kurtarma çalışmaları yapılmakta. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda merdivenli Araç hizmeti verilmekte. Yeni arazözümüzle cadde ve sokakların sulama ve yıkama işlemleri yapılmakta. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda tankerle su hizmeti verilmektedir. Şehir merkezinde ve tüm mahallelerde Çöp Konteyneri ve çevresinin yıkaması periyodik olarak yapılmakta. Olumsuz hava koşulları neticesinde tüketime uygun olmayan su tesisimizde arıtılarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması sağlanmakta. Arıtmanın girişindeki su alma yapısında bulunan filtre temizliği Periyodik olarak gerçekleşmekte. Arıtma tesisinde Festival alanı yürüyüş yolunda 24 adet aydınlatma lambaları yenilenip, direklerin bakım ve onarımları yapılmıştır. Sahil yürüyüş alanında 30 adet aydınlatma lambaları yenilenip, direklerin bakım ve onarımları yapılmıştır. Sahil bölgesinde bulunan ‘’Borulu Park ’’olarak adlandırılan parkın eskimiş, kırılmış, deforme olmuş aydınlatma direklerinin bakım, onarımları ve montaj çalışmaları tamamlandı. Anons cihazlarının bakımı ve onarımı periyodik olarak yapılmakta.”

Haber: Gülşen MAKAR

"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

Editör: Editör Masası