Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili adayı Oğuz Kurdoğlu, Hopa’da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Burada konuşma yapan Kurdoğlu, “Ben de Arhavi’deyim Hopaspor'un sahalarında top oynamışlığım var. Bir arkadaşınız kardeşiniz olarak bir şey önermek istiyorum. Hep futbol konuşuyoruz Hopa'nın da Artvin'in de Türkiye'nin de hakikaten çok ciddi sorunları var. Hayatın bütün gerçeğinin önüne ve başka sorunların önüne futbolu koymayalım o zaman biri gelir size bir futbol sahası yapar başka sorunlarınızı da size unutturur. Biz sorunlarınızı unutmayacağız.” dedi.

Hopa’nın Karadeniz’in en çok yağış alan ilçesi olmasına rağmen ilçede su sorununun yaşandığını ifade eden Kurdoğlu, “Türkiye'nin en fazla yağış alan kısmı Hopa Arhavi’dir. Doğu Karadeniz ortalama 2 bin 500 milimetre yağış alırken Esenkaya 3 bin 300 milimetreye kadar yağış alır ama içme suyu problemimiz var. Arhavi için aynı şey geçerli bakın burada bile sularımız kısıtlı yazın susuz kalabiliyoruz demek ki bir sorun daha var doğal alanlarımız turizm alanlarımız tahrip ediliyor bunları iyi yönetmemiz lazım bunlarla ilgili düzenlemelere ihtiyacımız var. Tır kuyruklarının önemli bir getirisi var bunun bir an önce yapılması lazım bana göre futbolun öncesinde bu sorunlar var. Yapacak çok işimiz var bunları yapmaya bilgi olarak muktediriz sadece siyasal olarak yetki istiyoruz siyasal olarak da en güçlü kişi Uğur Bayraktutan yanımızda ben de işin bilimsel tarafına eğer layık görüldü gönderirseniz elbette ki ben de o konuda her şeyi yapacağım.” diye konuştu.

Konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının da öneminde değinen Kurdoğlu, “Benim ömrüm sivil toplum kuruluşları ile geçti daha çok çevre konusunda kırsal kalkınma konusunda eko turizm ve doğa koruma konusunda sivil toplum kuruluşlarına üyeyim yönetim kurullarındayım. Dolayısıyla sivil toplumun büyük bir görevi var büyük bir gücü var. Bunlardan bir tanesi de 5 yılda bir bazen 4 yılda bir yapan seçimlerde denetleme hakkını kullanıyor. Sivil toplum vasıtasıyla bu denetlemenin her aşamasına her gün yapabilme yeteneği var hakkı var. Bizleri de başkalarını da sivil toplum vasıtasıyla denetleme hakkınız var bu hakkınızı mutlaka kullanmanızı öneririm. Bu açıdan sivil toplum kuruluşları çok çok önemli.” şeklinde konuştu.

"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası