Elektrik tarifelerine gelen zamlar vatandaşları çıkmaza soktu. Gelen elektrik faturalarının ardından tepkiler büyüdü. Gelen zamlara bir tepki de Artvin Kadın Dayanışmadan geldi.
Artvin Kadın Dayanışma elektrik tarifelerine gelen zamları üzerine basın açıklaması düzenledi.
Artvin Kadın Dayanışma adına basın açıklamasını okuyan Perihan Karakuş “Ne yapalım, sessiz kalıp harcamadığımız oranların zammını ödeyerek yaşamlarımıza devam mı edelim yoksa “Bu beceriksizliğinizin faturasını bize ödetemezsiniz” diye sesimizi mi yükseltelim diye düşündük. Elbette ki bıçak kemiğe dayandıysa, sessiz kaldığımızda üzerimize daha çok çullanıyorsa bu iktidar bizim de söyleyecek sözümüz var, dedik ve sizlere bir çağrıda bulunduk. Bizleri yalnız bırakmayıp ortak derdimize ortak bir ses yükseltmek amacıyla gelen herkese hoş geldiniz iyi ki geldiniz diyoruz” ifadelerini kullandı.
“Ne oluyor da biz bu kadar yoksullaşıyoruz” diyerek içinde bulunulan durumu sorgulayan Karakuş, “Girdiğimiz marketten üç parça şey almamıza rağmen neden servet ödeyip çıkıyoruz? Ülkenin halk ekmek satan büfelerinin önündeki kuyrukların, üstelik bayat ekmek kuyruğunun oluşmasının sebebi nedir? Evet yanlış duymadınız bayat ekmek almak için kuyruğa girilen bir ülkeye dönüştük ama neden? Olağanüstü bir durum yaşanır ve bizler bu ülkenin bu çıkmazdan kurtulması için, ülkemizin çıkarı için gerekirse bayat ekmek de yeriz ama şu anda nedir yaşanan ki biz bu kadar günden güne yoksullaşıyor, korkunç faturalarla karşı karşıya getiriliyoruz ve üstelik biz tüm bunları yaşarken hala saraylarından, yatlarından, gemiciklerinden, zevkusefalarından vazgeçmeyi bir an bile düşünmeyenlerin tehditleri, korku ve yıldırma politikaları ile yüz yüze bırakılıyoruz” dedi.
Barajlar yapıldığı zaman ucuz elektrik kullanma hakkı için söz verildiğini ama tutulmadığını hatırlatan Karakuş, ”Değerli dostlar, biz Artvinliler olarak bu ülkenin elektrik üretimini arttırmak amacıyla yapılan barajlara köylerimizi, en verimli arazilerimizi, geçmişimizi, tüm kültürel ve doğal varlıklarımızı verdik ve yapımı sürdürülen HES’lere hala tüm bunları vermeye devam ediyoruz. Hatırlayanlarınız vardır, ne demişlerdi bize “Bu şehirde baraj olunca elektriği daha ucuz kullanım hakkınız olacak”. Peki böyle bir uygulama yapıldı mı? Hayır! Şu an Artvin’de iş yerlerine gelen faturaları duyuyoruz 7-8 binden başlayıp 40binlere varan rakamlar dudak uçuklatıyor. Bu iş yerinde altı üstü çalışan aletler çay-kahve makinesi, fırın, buzdolabı, ısıtıcı…gibi şeyler. Hangi birini kullanmasın? İnsanları bir iş yeri işletme konusunda bu kadar çaresiz ve sahipsiz bırakmaya kimin hakkı var?
Diğer taraftan evinde sadece temel ihtiyaçları karşılamak üzere elektrik kullanan ev ahalisi olarak bizler, 1000liralara vuran rakamlarla karşılaşıyoruz. Peki neyi kısalım? Karanlıkta mı oturalım, fırında yemek mi pişirmeyelim, buzdolaplarımızı kapatıp, çamaşırlarımızı mı yıkamayalım? Nedir bizlerden beklenen? Yaşamayalım istiyorlar, yaşasak da sürünelim, dilenelim, yalvaralım, muhtaç olalım istiyorlar. Biz ise bunların hiçbirini yapmayacak kadar onurlu bir yaşamdan yana tercihimizi koyuyoruz.” Şeklinde konuştu.
Fatma Sarayoğlu

Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.” Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.”

Editör: Haber Merkezi