Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi

Yoldere köyü muhtarı Kenan Altınkaya, Artvin Gazeteleri muhabirine yaptığı açıklamada, köyünde yaptığı çalışmalardan bahsetti.

köy muhtr

Kendi köyünde ve çevre köylerde “yol yapan muhtar” olarak tanınan Altınkaya, vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için devletin tüm imkanlarını kullanarak çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Yoldere’de 2 dönemdir muhtarlık yapan Altınkaya, 2 araç köprüsü ve 5 yaya köprüsünün yanı sıra vatandaş ile imece usulü çalışarak cami onarımını da yaptırdı.

köyünün muhtarı (1)

Köy halkının hizmet noktasında muhtara yardımcı olduğunu ifade eden Altınkaya, en büyük destekçisinin vatandaş olduğunu aktararak, “Köyümüzde insanlar birbirini tutuyor. Bir hizmet yapacağımız zaman hem maddi hem de manevi desteği esirgemiyorlar. Çalışan insanı bizim köyde severler ve destek olurlar. Örneğin bir hizmet için devletten malzemeyi alıyorum köylü ile imece usulü çalışarak hep beraber yapıyoruz. Birlik beraberliğimiz çok iyi. Camimizin altına beton döktük, halıları değiştirdik. Bunlar hep köylümüzün desteği ile oldu.” dedi.

köyünün muhtarı (4)

Köye köprü ve yolların yanı sıra onarımlar da yaptığını dile getiren Altınkaya, “Aşağı yoldere ve yukarı yoldere mahallelerini birbirine bağlamak için köprüler yaptım. Eskiden tahta köprüler ile geçiyorlardı şimdi araç köprüsü yaptık. Araç köprüsü yapınca yol lazım oldu yolu yaptık. Yol yaptık beton lazım oldu böyle böyle hizmetlerimizi yapıyoruz. Ham yol çalışmam 7 kilometreyi geçti 3 yol da tam bitmedi. Çünkü 17 köy var iş makinesini her ay bir köye verseler bir buçuk yıla sıra geliyor. Ama bu dönem tamamlamayı planlıyoruz. Köyümüzden 15-20 hane de belediyeye bağlı. Belediye ile sınır olduğumuz için. Çay alım yeri, abdesthane, köyümüzde 5 değirmen vardı hiç biri çalışmıyordu onları faal duruma getirdik. Beton yol, parke, taş duvar, 3 mahalleye yeni su şebekesi yaptık.” diye konuştu.

köyünün muhtarı (3)

Köyünde eksik olan ve acil yapılması gereken hizmetleri Vali Yılmaz Doruk’a ilettiğini sözlerine ekleyen Altınkaya, “Geçen gün vali beyin yaptığı istişare toplantısında Yoldere-Başoba köyü gurup yolunun biran önce asfaltlanmasını talep ettim. Memlekete yazın gelen vatandaşlarımız araçlarını yollarda harcıyor. Bunların düzelmesi için talebimizi ilettik. Yeni su hattı projem var. Köyde su yetmiyor. Yazın su sıkıntısı yaşıyoruz bunun da çözümü için çalışmalarım sürüyor. Köy konağı projem var ama 1 buçuk milyon para lazım onu ayarlayabilirsem ona da başlayacağım. Köyümüzden dere geçiyor taşlın riski var onu DSİ’ye bildirdik. Acil olarak bir köprü daha yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası