Hopa Borçka kara yolunun birinci kilometresinde 2019 yılında yapımına başlanan ve hâlâ devam eden köprü çalışmasını yerinde inceleyen Uraloğlu, daha sonra Borçka’da vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti İlçe binasında konuşan Uraloğlu, Hopa-Borçka yoluköprü projesinin bitiş tarihini haziran olarak açıkladı.

Doğu Karadeniz’in coğrafi zorluklarına değinen Uraloğlu, Artvin’de bu zorluğun daha fazla olduğunu belirtti.

Ulaştırma alanında Türkiye’nin her tarafında birçok çalışma yapmalarına rağmen bazı yerlerdeki ihtiyaçları belli bir seviyeye getirmekte güçlük yaşandığını bunlardan birinin de Artvin olduğunu dile getiren Uraloğlu, “Doğu Karadeniz’de zaten bir zorluk var Artvin’e geldik mi o zorluk daha üst noktaya çıkıyor. Bu coğrafya böyle bu coğrafyayı bekleyen sizlere bizim de görevimiz hizmet etmek. Bazen bazı yaptığımız işler o günün ihtiyaçlarını karşılıyor. Gelişen, değişen ihtiyaçlara göre oranın yeniden ele alınması gerekebiliyor. Artvin’de de Borçka’da da bu tür bazı işlerimiz de var.” dedi.

Hopa köprü inşaatının çeşitli etkenlerden dolayı uzun sürdüğünü belirten Uraloğlu, “Hopa’da bir köprü inşaatımız var biraz uzun sürdü ama Haziran ayında inşallah bitirmiş olacağız. Dere yatağı, zemin zorluğu sıkıntıları olduğundanuzanmış oldu ama inşallah bitirmiş olacağız. Borçka’ya doğru devam eden işimiz var. Bir miktar mevcut ihale içerisinde devam edeceğiz. Uygun zamanlamayla da geri kalanını ihale edeceğiz. Yani Borçka’ya kadar geri kalanın tamamını ihaleetmiş olacağız. Dolayısıyla bu yolu bitirdiğinizde Borçka’nın sahile olan ana bağlantısını inşallah sizlerin gündeminden çıkarmış olacağız.” diye konuştu.Ea647234 0C56 405E 889C 64F7D4D3Be07

Kıtaları geçen, denizin altını geçen Türkiye’de Güreşen Köprüsü’nü tamamlamakta geç kaldıklarının farkında olduklarını söyleyen Uraloğlu, köprü yapımını da hızlandıracaklarını vurgulayarak, “Güreşen Köprüsü gerçekten teknolojik bir köprü mühendislik olarak da güzel bir köprü. Karayolları Genel Müdürlüğü dönemimde de bazı problemlerle uğraştık. O problemleri çözmek zaman aldı. Çünkü orada bir baraj var, su var, zemin sıkıntıları var vesaire ama çözdük, yapıma devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hopaspor  yenik düştü Hopaspor  yenik düştü

Macahel geçidindeki tünel için de yeşil ışık yakan Uraloğlu, projelerin tamamlandığını ve yatırım programına aldıracaklarnı kaydetti.

Uraloğlu Macahel tüneli ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Orada bir proje bitirdik, projeyi onayladık. Yaklaşık 6 kilometrelik bir tünel var ama o tünelin kendi özelliğinden dolayı bir kaçış tüneli dediğimiz küçük bir tünel de gerekiyor. Dolayısıyla hepsi bitti şimdi oranın yatırım programına alınması o süreçteyiz. Macahel’deki muhtarlarımız bir heyet olarak gelmişti ben genel müdürken. Konuşmuştuk, projeyi hızlandırmıştık, bitirmiştik. Oradaki mevcut şartları tekrar gözden geçirdiğimizde bu 6 kilometrelik tünel, 4-5 kilometrelik de bağlantı yolunu yatırım programına aldırmakta biraz zorlanıyoruz. Malum biliyorsunuz bir deprem yaşadık. Ondan önce pandemi yaşadık bu zorluklar var. Arkadaşlarımız orada tünelli bir alternatif üzerinde çalışıyorlar. Sizlerin de görüşünü alarak, bütün Artvin’in yöneticilerinin hepsinin görüşlerini de alarak orada bir vaziyet alır da orayı daha yapılabilir kılarsak inşallah onun da projesi uzun zamanını almaz, hızlıca bitirir hemen onu da yatırım programını alır, yürürüz diye düşünüyoruz. Yok olmadı zaten elimizde hâlihazırda proje var. Onu biraz daha yakın takip edeceğiz ve şu önümüzdeki süreçte de inşallah yapım çalışmalarına başlayacağız.” 

Bakan Uraloğlu, Borçka-Hopa yolundaki çalışmalar tamamlandıktan sonra Borçka Artvin kara yolunda da çeşitli çalışmalar yapılabileceği mesajı verdi.

Editör: Editör Masası