Valilik bünyesinde kurulan Artvin Marka Ürünler Mağazası ürün yelpazesini genişleterek kente özgü ürünleri yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda bu yıl ikincisi düzenlenen “Artvin Marka Mimarları Buluşması” geçen yıl hizmete giren Kaledibi İskele Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

marka mimarları 4

25 farklı satış noktasında bulunan mağazaya, tüm ilçelerden ürün hazırlayan 200’ün üzerinde tedarikçi açtıkları stantlarda hem ürünlerini tanıttı hem de bu ürünlerin satışını yapma fırsatı buldu.

Gün boyunca halka açık olan stantları Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Şehir markalaşma projesi kapsamında marka ürünler mağazasını kurduklarını söyleyen Vali Yılmaz Doruk, amaçlarının Artvin’in tarihi, kültürel, sosyolojik, ekonomik ve geçmişten bu gününe sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkarmak olduğunu kaydetti.

marka mimarları 2

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Marka Ürünler Mağazasında satışa çıkarılan ürünler üzerinde aylarca titizlikle çalışıldığını ifade eden Doruk, “Tespit edilen bu değerlerin tasarımları yapılarak ürüne dönüştürülmesi sağlandı. Bu çalışmayı yaparken; yerine göre kamudan, üniversiteden ve özel sektörden destek aldık. Çalışmayı birlikte yürüttük, nihayetinde ortaya bir ürün yelpazesi çıktı. Bu ürünler Artvin’in sahip olduğu bal gibi, çay gibi ürünler olduğu gibi; yetenekli ellerde şekil almış ahşap ürünleri ve diğer aksesuar ürünleri de yaptık. Dolayısıyla 2-3 sene içerisinde geniş ürün yelpazesi olan ürünler ortaya çıktı. Bu ürünlerin her biri Artvin’e dair bir özelliği ifade ediyor.” dedi.

Artvin Marka Ürünler Mağazasının bacasız sanayi işlevi gördüğünü dile getiren Doruk, ülke genelinde mağaza açma planlarının olduğuna değinerek, “Online satışlarda yapılıyor. Bu mağazalar üzerinden dünyaya satışlarımız yapılıyor. Kaliteli standartları olan güzel ürünlere vatandaş da yoğun ilgi gösteriyor.” diye konuştu.

marka mimarları 1

Stantları gezerek yapılan ürünler hakkında bilgi alan Milletvekili Faruk Çelik de markalaşmanın şehrin ticaretinde hareketlilik oluşturacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Artvin’imiz Türkiye’mizin incisi bir şehir. Birçok özellikleri var, bazı özellikleri gün yüzüne çıkmış bazıları henüz çıkmamış. Yöresel ürünler, marka ürünler olarak valimizin öncülüğünde gerçekleştirilen bu üretim mekanizmaları topluma ve ülkemize satışa sunuluyor. Yöresel ürünler alanında ciddi bir mesafe kat edildiğini görüyorum.

Bir ülkenin kalkınması, şehrin kalkınması ticaretle mümkündür. Ticari faaliyetlerin gerçekleşmesi de şehrinizin, ülkenizin değerlerini üretilerek gün yüzüne çıkarılmasıyla mümkündür. Eğer ticari faaliyetler ve özelliklerinizi gün yüzüne çıkarma konusunda geç kalıyorsanız o ürünlerin de markalaşması söz konusu olamaz.

Önce ticaret ve tanıtım boyutu önem arz ediyor, arkasında da gün yüzüne çıkardığınız bu ürünlerin markalaşması ve dünyaya sunulması yatıyor. Artvin bu ürünleri markaya dönüştürme konusunda önemeli bir aşamaya gelmiş bulunuyor.

marka mimarları 5

Altyapı çalışmaları şekil almış durumda bunların üretim atölyelerine hızlı bir şekilde dönüşmesi ve belli merkezlerde değil Türkiye’nin dört bir yanına bu yörenin markalı ürünlerinin sunulması noktasına gelmiş bulunuyoruz. Başta valimiz olmak üzere emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik Artvin’i gelecekte güzel yerlere taşıyacaktır.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası