1989 yılında resmi olarak kurulan Muratlı Hudut Spor Kulübü, 5 Kasım’da Borçka İlçe Stadı’nda Kemalpaşaspor ile karşı karşıya gelecek.

Sezonun ilk maçı için hazırlıklara başlayan kulüp Borçka İlçe Stadı’nda 19.00-20.00 saatleri arasında her gün idman gerçekleştiriyor.

Muratlı Hudut Spor Genel Sekreteri ve futbolcu sorumlusu Hikmet Öztürk, gerçekleşecek maçlar için bütün takımlara başarılar dileyerek “5 Kasım’da ilk maçımız Kemalpaşaspor ile. Dostluk adına güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Barış içerisinde kura çekildi. Hiçbir zaman Muratlı Hudut Spor kimsenin altında değildir ama üstünde de değildir” vurgusunu yaptı.

Muratlı Hudut Spor olarak eksikleri tamamlamak adına idman gerçekleştirdiklerini belirterek “Dört gün önce idmanlara başladık yeni bir hoca ile anlaşma yaptık. Bugünden sonra çok daha süratli bir şekilde çalışmaya başlayacağız. Her akşam saat 19.00-21.00 saatleri arasında antrenmanlarımız var. Eksiklerimizi yavaş yavaş telafi edeceğiz” dedi.

“Hedefsiz Sezon Geçirmedik”

Beşiktaş, Club Brugge ile karşılaşacak Beşiktaş, Club Brugge ile karşılaşacak

Muratlı Hudut Spor olarak “parasal değil gönülden oynamaya çalışıyoruz” diyen Öztürk, Muratlı Hudut Spor’un kuruluşundan şu şekilde bahsetti “ 1989’da resmi kurulumu oldu, kurucularından bir tanesiyim bende. Bizim sürekli olarak Artvinspor’a dahil verdiğimiz futbolcular vardır. “Muratlı Spor” eski adı ile hep futbolcu üretiriz. Her alanda iki takımımız vardı. Voleybolda il birinciliklerimiz var, futbolda kaymakamlık turnuvalarına katılırdık kulüpten önce iki birinciliğimiz var. Başarıdan başarıya koşan bir takımdır. Hedefsiz hiçbir sezonu geçirmedik. Muratlı Hudut Spor Türkiye’nin tek köy takımıdır. Bu anlamda gönülden özveri ile parasal değil içinden gelen futbolcular ile oynamaya çalışıyoruz. Orta sıraları düşünüyoruz.”

Muratlı Hudut Spor olarak Hopaspor alt yapısına oyuncu kazandırdıklarını söyleyen Öztürk, iki oyuncunun gözetim altında olduğunu belirterek Arhavi Spor ve Hopaspor’a transfer edeceklerini duyurdu.

Spor kulübüne iş adamlarının destek verdiğini ifade eden Öztürk, taraftar konusuna da değinerek konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi “Köyümüzün ileri gelen iş adamları vardır. Tabi ki onlardan bazı desteklerimiz oluyor. Köyümüzün çay fındık geliri vardır karınca kararınca sürekli olmasa da dahi destekler oluyor. Kendi hamurumuzda kendimiz kavruluyoruz. Taraftar her sporun kan taşıyan damarıdır. Kesinlikle tarafsız bir takım düşünülemez. Muratlı Hudut Spor’un belli başlı bir taraftarı vardır. Borçka’da ve Artvin’de çok sevilen bir takımız. Bütün takımlar ile kardeşiz.”

Muratlı Hudut Spor oyuncularından Kazımcan Çakır, hedeflerinin bir üst lige çıkmak olduğunu vurgulayarak ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini aktardı. Çakır “ Bu sezon Borçka’da tek takımız, takım olarak da çok iddialıyız. Takımımızı daha çok güçlendirip şampiyon olarak çıkmak istiyoruz. Birkaç eksiğimiz var onları tamamlayacağız. Hiç aksatmadan idmanlara devamlı geliyoruz. Elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI