2021 yılında kurulan Murgul Belediye Spor yeni sezon için çalışmalarına devam ediyor. Amatör Spor Kulübü, Murgul Belediye Spor Kulüp Başkanı Oğuzhan Kahraman, amaçlarının Artvin’den profesyonel oyuncu çıkartmak olduğunu aktardı.

İdmanlara başladıklarını söyleyen Kahraman, sezonun ilk maçını Şavşat Spor ile yapacaklarını bildirdi.

İlk Hedeflerinin birincilik olduğunu şu sözlerle dile getirdi “İlk fikstürlerimizi geçen sene oynadık, varlığımızı geçen sene gösterdik bu yıl da devam ediyoruz. İki Senelik bir kulübüz sporun gelişmesi amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 16 yaşından 33 yaşına kadar oyuncularımız var. Biz bunu devamlı hale getirmek istiyoruz çünkü gelecek vadeden oyuncularımız var. Bizim amacımız Artvin’den profesyonel oyuncu çıkarmak. İdmanlara yaklaşık 3 hafta önce başladık, 4-5 Kasım’da ilk maçımız oynanacak. Fikstürlerimiz de belli oldu, ilk maçımız Murgul’da Şavşat Spor’la yapacağız. İlk Hedefimiz birincilik ama asıl hedefimiz bireylere önem verdiğimiz için sporcu ve ahlaklı birey yetiştirmek amacıyla kulübümüzü kurduk.  Hem küçük çocuklarımıza takım içerisindeki büyük ağabeyleri spor ahlakı öğretiyor” dedi.

“10-12 yaş futbol okulu kayıtları başladı”

Sporu desteklemek amacı ile 10-12 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz futbol okulu açtıklarını söyleyen Kahraman “Futbol Okulumuz var, biz sporu desteklediğimiz için 10-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz futbol okulu açtık. Murgul Belediye Başkanımız Hasan Çavuş da destek veriyor, bütün maliyetleri kendisi karşılıyor” diye konuştu.

Amatör Spor Kulüpleri olarak Artvin genelinde 14 maç yapacaklarını açıklayan Kahraman, BAL Ligine göre maç sayısında eksik kaldıklarını belirtti. Maliyetlerin artması nedeni ile iş adamlarının destek vermesi gerektiğini vurgulayarak “Serüvenimiz uzun ama yetersiz kalıyor. Amatör spor kulüplerinde Artvin genelinde 14 maç yapacağız ama bizim bir üst ligimiz olan BAL’dakiler yaklaşık 30 maç yapıyor. Maç olarak onlardan eksik kalıyoruz, birinci olma halinde onlarla play-off oynayacağız, biraz zorlu oluyor. Amatör takımlarımız artsa ama Artvin’in de imkanları belli, artmıyor. 7-8 takım çıkıyor, geçen sene de bu sene de 8 çıktı bu da yüksek hali, genelde 4-5 takım çıkıyordu. Biz yine oyuncuların kapasitelerini artırmak adına elimizden geleni yapıyoruz, herkesin de yapmasını tavsiye ediyoruz.  Herkesin destek vermesi lazım özellikle iş adamlarının destek olması lazım maliyetler çok arttı. Kulüp başkanlarımızdan da beklentimiz şudur harcamaları minimumda tutarak ellerinden gelenin en iyisini yapsınlar çünkü çok harcama yaparlarsa ileride sorun oluyor” ifadelerine yer verdi.

“Tribün ve ışıklandırma eksiklikleri mevcut”

Murgul Belediye Spor olarak tribün ve ışıklandırma konusunda eksiklikler olduğuna dikkat çeken Kahraman, “Bizim tribünümüz ve ışıklandırmamız konusunda eksiklikler var. Zamanında beton tribün yapmışlar ama zamanla aşınmış, kırıklıklar var, taşlar var bize daha kalıcı bir tribün gerekiyor. Işıklandırma konusunda ise biz gençlik ve Spor Bakanlığına ve gerekli yerlere yazılar yazdık ama ışıklandırma konusunda dönüş alamadık. Işıklandırmamız hiç yok. Kendi imkanlarımız ile kendimizi idare edecek şekilde yarı sahayı ışıklandıracak kadar aydınlatma sağladık ama tam sahayı ışıklandırabilirsek daha kapsamlı ve verimli bir antrenman geçiririz. Murgul için de faydalı olur. Sadece biz değil Murgul veteranlar takımı da var antrenman yapıyorlar, onlar için de faydalı olur”

Artvinli Gençler İstiklal Marşımızı Avrupa'da Okuttu Artvinli Gençler İstiklal Marşımızı Avrupa'da Okuttu

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN