Artvin’in Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde bulunan fidanlıklarda yıllık ortalama 950 bin fidan üretilmesi hedefleniyor.

Üretilen fidanların büyük bir kısmı Artvin ve ilçelerinde Orman Bölge Müdürlüğünce yürütülen, yol kenarı ağaçlandırma çalışmaları, erozyon kontrol çalışmaları, baraj havzası ağaçlandırma çalışması gibi ağaçlandırma faaliyetlerinde kullanılıyor. Fidanların kalan kısmı da ihtiyaç ve talepler doğrultusunda vatandaşlara dağıtılıyor.

obm fidan (4)

Çobanın Çilesi 12 Ay Boyunca Bitmiyor Çobanın Çilesi 12 Ay Boyunca Bitmiyor

Üretilen fidanlar arasında bölgeye özgü orman ağaç fidanlarının yanı sıra gelir getirici ve tıbbı aromatik bitkilerinde olduğu 25’e yakın çeşit fidan yer alıyor.

obm fidan (1)

Artvin Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya bağlı Ardanuç Orman Fidanlığını gezerek yürütülen çalışmaları inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda fidan üretimlerinin devam ettiğini belirten Özkaya, “Ardanuç Fidanlığında yapımı devam eden şeflik binasını, üretim parsellerini ve polikarbon seralarımızda çelikleme yöntemiyle üretilen başta bölgemizin orijini olan Butko Zeytini olmak üzere diğer gelir getirici tür ve tıbbi aromatik fidan üretim çalışmaları devam ediyor.” dedi.

obm fidan (3)

Artvin Orman Bölge Müdürlüğümüz fidanlıklarında yılda ortalama 200 bini Ardanuç Orman Fidanlığında olmak üzere 1 milyon gelir getirici tür ve tıbbi aromatik fidanı üreterek, daha yeşil bir vatan fidanları dikiyoruz diyen Özkaya, fidanlıkları daha da iyileştirerek fidan üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası