Hopa Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında alınan karara göre şehir içi dolmuş ücretlerine zam getirildi.

Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi

Hopa Belediyesi ağustos ayı olağan üstü meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi dolmuş esnafının talebi üzerine tek gündem maddesi olarak ulaşım ücretlerine zam konusu yer aldı.

zam hopaa ağ (2)

Fiyat artış talebi belediye meclisinden önce ilgili kooperatif tarafından belediye komisyonuna, komisyondan olduğu gibi kabul edilerek meclise getirildi. Mecliste de herhangi bir kişinin zam ile alakalı görüş bildirmeden ve itiraz etmeden talebi kabul edilmesi dikkat çekti.

Mecliste görüşülen şehir içi dolmuş tarifelerine getirilecek olan zam oy birliği ile kabul edildi.

-Zam kararında yüzde 63 oranla öğrenciye artış yapılması dikkat çekti

Hopa Belediyesinin şehir içi dolmuş tarifelerinde yaptığı zam oranında öğrenci ücretlerine yapılan yüksek tutarlı artış dikkat çekti.

Sivil vatandaşlara yapılan yüzde 50 zammın yanında öğrenci tarifesine yapılan yüzde 63’lük zam öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Yeni tarifeye göre 6 lira olan öğrenci ücreti 10 liraya çıkarılarak 4 lira zam yapılırken, 8 lira olan sivil ücretine de 4 lira artış yapılarak 12 liraya çıkarıldı.

zam hopaa ağ (1)

-Yeni zam öğrencileri zorlayacak

Sosyal belediyecilik anlayışını benimsediğini ileri süren Hopa Belediyesi, gençler için yaşanması zor olan bu ülkede belediyeciliğe yakışmayacak harekette bulunması okları üzerine çekti.

İlkokul, lise ve üniversite öğrencilerinin sık sık kullandığı şehir içi dolmuş tarifelerinin kendilerini zor duruma sokacağını söyleyen öğrenciler bu kararın geri çekilerek öğrenci ücretine yapılan zam oranının düşürülmesini istedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası