“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Demirkıran, Artvin’de yurt sorununu geçen yıl Grand Otelin kız yurduna çevrilmesinin ardından çözüldüğünü söyledi.

Geçen yıl özellikle kız öğrencilerin tamamının yurtlara yerleştirildiğini aktaran Demirkıran, “İlimize gelen tüm öğrencileri biz yurtlarımızda ağırladık. Türkiye’de de yüzde 97 yurt yerleştirmesi ile 18’inci sıradayız.” dedi.

Artvin’de geçen yıl bin 200 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Demirkıran, “Biz geçen sene ve bu sene de dahil gelen öğrencilerimiz için yurt kapasitelerimizi arttırarak yerleştirdik. Bu sene 1200 civarında mezun verdik. Bu civarda öğrenciyi alacağız. Bunun haricinde özel apartlar var, kurumların misafirhaneleri var.” diye konuştu.

Yapımı çeşitli nedenlerden dolayı duran yurt hakkında da açıklamalarda bulunan Demirkıran, “Yurt tamamlanmış olsaydı kalite açısından yeni bina içerisinde çocukların daha kaliteli ortamda kalması açısından önemli. 2018 yılında başlanıp çeşitli nedenlerden dolayı bitirilemeyen bir yurt var. Bunun önümüzdeki ay yeniden ihalesi olacak en kısa zamanda da bitirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Milletvekili Faruk Çelik’in ve Vali Yılmaz Doruk’un talimatı bu şekilde biz de bunun takibindeyiz. İhalesini bakanlığımız sürdürüyor. Müteahhit artan maliyetlerden dolayı inşaatı bitiremedi. Biz maliyet güncellemesini yaptık, yasal sorumluluklarımızı yerine getirdik. 7 Temmuz’da ihalesi yapıldı ama müteahhit yaklaşık maliyetin çok üstünde verince ihale yapılamadı. Seneye bu zamanlarda yeni yurdumuza geçmiş olacağız. Oranın bitirilmesi ile çocukların daha kaliteli bir ortamda, üç kişilik odalarda, televizyonu olan, etüt merkezlerinin, spor alanlarının, sosyal alanların olduğu yaşam merkezi olacak. o anlamda da Artvin’e çok büyük katkısı olacak. Çocuklarımızın daha kaliteli ortamda barındırmak hem devlet olarak hem de insani olarak görevimiz.” ifadelerini kullandı.

Yurtlarda öğrenciler için her türlü imkan ve hizmeti sunduklarını dile getiren Demirkıran, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Spor Time diye bir uygulama başlattık. Çocuklarımız isterlerse bizimle çalışarak harçlıklarını alabilecekler. Çamaşırhanede kendi çamaşırını yıkarken biz onlara harçlık vereceğiz. Kütüphanede ya da farklı bir alanda görev almak istiyorsa bize müracaat edecek biz asgari ücretin 3’te biri kadar onlara harçlıklarını veriyoruz. Devletimiz sosyal devlet son yıllarda da üst düzeyde bunu öğrencilerimize hissettiriyoruz. Her türlü imkan onların avuçlarının içerisinde.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Artvin’de evlerindeymiş gibi hissedeceklerini vurgulayan Demirkıran, Artvin’i tercih edecek olan öğrenciler için şunları söyledi: “Artvin, eğitim kenti, spor kenti, kültürü, doğası insanı ile güzel bir şehir. Artvin’i tercih etmeleri hem onları güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlayacak hem de sakin bir şehirde, ulaşımı kolay bir yerde ailelerinin yanında olacak. Bizim vatandaşlarımız gelen öğrenciyi kucaklıyor.  Onlar bu ülke için çalışacak; ilimde, bilimde, kültürde, sanatta, sporda ilerleyecek bu ülkeyi hep beraber kalkındıracağız.”

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası