Çobanın Çilesi 12 Ay Boyunca Bitmiyor Çobanın Çilesi 12 Ay Boyunca Bitmiyor

“Gönül Yarası ve Can Dedim” kitaplarının imza günü düzenlendi
Oktay Köse Patika Kitapevinde imza günü düzenledi. Köse, Gönül Yarası Gönül Yarası’ kitabının tüm gelirini Engelliler Derneğine bağışlayan Köse, bundan sonrada 2’şer kitap çıkarıp bir kitabı Engelliler Derneğine vereceğini açıkladı.
Köse, “Benim yazılarım ve şiirlerim tek düze değil”
Şair ve yazarların yaşadığı döneme tanıklık ettiklerini ve bunları nesillere aktardıklarını vurgulayan Oktay Köse, “ Her insan yaşadığı döneme tanıklık eder ama şair, yazar ve sanatkarlar yaşadığı dönemin tanıklığını ortaya koyduğu eserlerle belgeye döküp geleceğe aktarır. Benim yazılarım ve şiirlerim tek düze değil A’dan Z’ye her alanda yazıp belgeye döküyorum” dedi.
‘Gönül Yarası’ kitabının tüm gelirini Engelliler Derneğine bağışlayan Oktay Köse, şimdiden sonra da 2’şer kitap çıkarıp bu kitaplardan birinin gelirini engelliler Derneğine bağışlayacağını belirtti. Engelli yakını olduğunu ve engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılarını çok iyi bildiğini ifade eden Köse, “Görme engelli 2 kardeşim var. Onlarla birlikte yaşadığımız zorlukları bildiğimiz için de imkanı olmayanlara en azından küçükte olsa destek olmak adına ‘Gönül Yarası’ kitabının tüm gelirini Engelliler Derneğine bağışladım. Bundan sonrada 2’şer kitap çıkarıp birisi Engelliler Derneğinin olacak” diye konuştu.
“Bilinçli Olmak İçin Okumak Şart”
İnsanın kendini geliştirmesi gerektiğini belirten Köse, “Hayat karşısında daha güçlü ve bilinçli olmak için okumak lazım. Okumak insanı boşluğun yaptırdığı hatalardan da uzak tutuyor. Ben 5-6 saatini kahvehanelerde geçiren insanlara üzülüyorum. Kısacık ömrümüzü dolu dolu değerlendirmek lazım. Bunun için de koşulları değiştiremeyebilirsiniz ama o koşullar için de daha rahat hissedersiniz. Bilinçli olmak lazım bunun için de okumak lazım.
Yazabilmenin birinci kuralı da çok okumaktır. Ortalama 150 kelimeyle gününü tamamlayan insanlar var. Önemli olan bu 150 kelimeyi 151, 152 ,153 nasıl yapabilirim olmalı. Bunun için de okumak daha çok okumak lazım. İnsanlarımız özellikle gençlerimiz ne bulursa bulsun okusun. Çünkü ne kadar çok okurlarsa kendilerini o kadar rahat hissedecekler” ifadelerini kullandı.
“Ekonomik olarak kitap çıkaramayan şair dostlarımızın kitaplarını çıkarıyoruz”
2 yıldır yaşanan pandemi sürecinde Artvinli şairlerle güçlerini ve enerjilerini kitaba dönüştürmeye verdiklerini söyleyen Köse, “ Artvin Kültür Sanat Ustaları (AKSU) bünyesinde birçok etkinlik yaptık. Ancak 2 yıldır araya pandemi süreci girince bizde gücümüzü, enerjimizi Artvinli şairlerle kitaba dönüştürelim dedik. Hanımların altın günü yaptığı gibi bizlerde kitap günü yaptık. AKSU grubumuzda şuan 100 kişi var ve şimdi her ay bir şairimizin kitabını çıkarıyoruz. İmece usulü 263 TL vererek kitap çıkarıyoruz. Böylece hem Artvinli şair dostlarımızı bir arada tutuyor hem de ekonomik olarak kitap çıkaramayan şair dostlarımızın kitaplarını çıkarıyoruz. AKSU grubumuz bir edebiyat atölyesi haline getirdik. Gerçekten aramızda çok değerli şair ve yazarlar var bizlerde onların yanında devam ediyoruz. Grupta ki tüm arkadaşlarımız birer kitap sahibi olana kadar da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Sosyal Etkinliklerde Sıkıntımız Var”
Artvin’de ki sosyal etkinliklerde genel bir sıkıntı olduğuna da dikkat çeken Köse, sosyal projelerde yeterli desteği bulamadıklarını belirtti. Köse, “Artvin de festivallerimiz var. Adı Kültür Sanat festivali olarak başlıyor ama bu festivallerin ne önün de nede arkasında kültür sanat adına bir şey yok. Hemen hemen her köyümüzde festival yapılıyor ve hepsinin adı Kültür Sanat diye başlıyor ama sanat adına içerisinde çok fazla bir şey yok. Burada keşke Kültür Turizm Müdürlüğümüz, Belediyemiz bu tarz şeylere biraz öncülük etse” diye konuştu.
Semahat Başar

Editör: Haber Merkezi