Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Yusufeli yeni yerleşkesinde “Yusufeli Orman Parkı” yapım çalışmaları tamamlandı.

orman parkı açıldı 2

Dinlenme ve sosyal ihtiyaçları karşılamak için yürüyüş yolları, piknik alanları, kır lokantası, yerel ürünler satış ve sergi alanlarının yanı sıra boğa güreşleri arenasının içinde bulunduğu yaklaşık 15 hektar alan da yapılan Orman Parkı Yusufelili vatandaşların hizmetine sunuldu.

Boğa güreşlerinin de yapıldığı açılış programına Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya’nın yanı sıra kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

orman parkı açıldı 4

Açılışta konuşma yapan Milletvekili Faruk Çelik, Orman Parkında emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, “Bu güzel tesis gerçekten Orman Genel Müdürlüğümüzün Yusufeli’ne bir hediyesidir. Genel Müdür Bekir Karaca’ya bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bölge Müdürümüze, belediye başkanımıza, valimize, kaymakamımıza emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Tesisimiz hem boğa güreşi severlere, parkımızın da bütün Yusufelililere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yeni Yusufeli’nin, yapılan tesislerle, sosyal alanlarla, ilçe merkezine yapılacak diğer yeni eklentilerle gelişerek coğrafyasının yıldızı olacağına değinen Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin de “İlçe kurulurken bu ilçenin gelir getirici çalışmaların başında turizmin gelmesi gerektiğini söylemiştim. Biz bu festivalleri alanlarda yaparken birilerine seyirlik malzeme olarak kullandırır bunda ilçenin faydası olmadan daha çok esnafımızın yorarak bitirdiğimiz anlar alanlar olurdu. Benim 15 yıllık belediye başkanlığım dönemimde beni en çok yoran durum festivallerdi. Dolayısıyla bu tesis ilçemizin hem gelişmeye dayalı turizmimizin önemli bir altyapısı kendi kendine yetebilecek kendi kendini yönetebilecek bir alan ve kadim bir kültürü de gelecek nesillere aktarmaya vesile olacak bir tesis bir mesire alanı. Bu tesisin yapılmasında orman genel müdürlüğü ve bölge müdürlüğüne çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Orman Genel Müdürlüğünün amaçlarından birinin de ormanların ürettiği mal ve hizmetlerden toplumun gelişen ve değişen hizmetlerini en üst düzeyde karşılamak, ormanlardan çok yönlü ve sürdürülebilir şekilde faydalanmak olduğunu aktaran Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya, “Türkiye Yüzyılı projesi olan Yusufeli Barajının suları altında kalması nedeniyle Derekapı boğa güreşleri kültürünün yaşatılması adına durumdan vazife çıkararak Yusufeli Orman Parkını projelendirerek hayata geçirdik.

Ana teması boğa arenası olan bu alan sadece boğa güreşleri ile değil günübirlik piknik alanı ile insanların nefes alabilecekleri hem barajı hem de yeni yerleşim yerini görebilecekleri alan olma özelliğine sahiptir.

Yusufeli orman parkı 5

145 dönüm alana sahip Yusufeli konaklamasız orman parkı içerisinde boğa arenasının yanı sıra 250 metre kare kır lokantası 4 adet yöresel ürün satış noktası, 1 adet büfe, 2 adet seyir terası, 10 adet kamelya, 5 adet yağmur barınağı, 1 adet çocuk oyun parkı, 9 adet ocak ve eviya, 1 adet mescit, 1 adet tuvalet ile birlikte 2 adet giriş kontrol ünitesi bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası