Artan maliyetlerden dolayı yeni giysi almak istemeyen veya elindeki giysilerinin tadilatını da kendileri yapmak isteyen kadınlar, Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslara yoğun ilgi gösterdi.

Artvin Halk Eğitimi Merkezinde açılan ev tekstili hazırlama kursuna bu yıl geçen yıllara göre çok daha fazla talep oldu.

reyhan öztürkk 2

Pahalılık nedeniyle yeni kıyafete para vermek istemeyen kursiyerler, dikiş ve tadilat yapmanın inceliklerini öğrenerek ekonomilerini korumaya çalışıyor.

Artvin Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticisi Reyhan Öztürk öncülüğünde açılan ev tekstili hazırlama kursunda eğitim alan 20 kursiyer, kıyafet, çeyiz ürünleri gibi birçok ürün yaptı.

Kursa bu yıl çok fazla ilginin olduğuna değinen Reyhan Öztürk, “Bu sene çok dikiş diktik. Kadın terziliği konusuna yoğunlaştık. Tadilat yapmayı öğrenmek istedi çoğu kursiyerim. Çünkü kendi kıyafetlerini tadilata vermek istediklerinde çok pahalı oluyor. Her şey de olduğu gibi bunda da pahalılık var. Kursiyerlerimiz de dışarıya para harcamadan kendi ihtiyaçlarını görmek istiyor. Bu yüzden dikiş kurslarına bu yıl çok talep vardı.” dedi.

Kursta üretilen ürünlerin içeriğinden bahseden Öztürk, “Bu sene kıyafet de diktik çeyiz ürünleri de hazırladık; salon takımları, mutfak takımlar bir genç kızın çeyizinde ne gerekiyorsa hepsini atölyemizde ürettik.” diye konuştu.

Halk Eğitimi Merkezlerinin sosyalleşmek için uygun ortam olduğunu aktaran Öztürk, herkesi bu kurslardan faydalanmaya davet etti.

reyhan öztürkk 3

Öte yandan, Artvin Halk Eğitimi Merkezinde açılan ev tekstili hazırlama Kursunda yıl boyunca yapılan el emeği ürünler sergilendi.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Yapılan ürünleri açtıkları sergide beğeniye sunan usta öğretici ve kursiyerler, ziyaretçiler tarafından taktir topladı.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası