Patili dostlarımız, gittikçe kuraklaşan şehirlerde yiyecek ve içecek sıkıntısı yaşarken onlar için sokak köşelerine bir kap su ve mama bırakmak hayati önem taşıyor.

Artvin Murgul Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hatice Diler, bölge gündemini anlatmak için bağlandığı TRT Trabzon Radyosu’nda sokak hayvanları için mesaj vermeyi ihmal etmedi.

“Artvin’in Geleceği Doğa Turizmi” “Artvin’in Geleceği Doğa Turizmi”

patili dost 29 (3)

Katıldığı radyo programında dinleyicilere evlerinin önüne, sokak aralarına bir kap su ve mama bırakmanın sokak hayvanları için çok önemli olacağına değinen Diler, “Biliyorsunuz Türkiye'nin sıcak yaz günleri bu sene kendini daha fazla gösteriyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde, insanlar olarak kendimizi korumak için pek çok önlem alıyoruz. Ancak, çevremizdeki diğer canlılar olan kedi ve köpek dostlarımız bu sıcaklıkla başa çıkmakta oldukça zorlanıyorlar. Onların bizim yardımımıza ihtiyacı var. Sokak aralarına, evlerimizin önüne bir kap su ve mama bırakmak bizim için küçük ama onlar için büyük iyilik olacaktır.” dedi.

Gazetecilik mesleğinin sadece insan hakları için değil hayvan hakları için de yapılması gerektiğini işaret eden Diler, “İnsani açıdan bakacak olursak bu sıcaklıklara dayanmak oldukça güç. Bizler böylesi zorlanırken gölgeli veya klimalı yer ararken patili minik dostlarımız zor zamanlar geçiriyor. Onlara el uzatmak hem vicdani hem de insani bir görev. Mesleki açıdan bakacak olursak gazetecilik sadece insan haklarını değil hayvan haklarını da savunmaktır. Onlar dili olmayan ama şefkatini hissettiğimiz dostlarımız. Mesleki açıdan da onları savunmak benim için vazife” diye konuştu.

patili dost 29 (1)

Sadece kedi ve köpekler için değil kuşlar için de yüksek yerlere su bırakılması gerektiğini belirten Diler, “Sokak hayvanı deyince aklımıza sadece kedi köpek gelse de kuşlar, kirpiler veya aklınıza gelebilecek diğer tüm canlıların yaşam haklarından mesulüz. Bu dünyada yalnız biz yaşamıyoruz. Bu kavurucu sıcaklıklarda onları görmezden gelemeyiz.” İfadelerini kullandı.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası