İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi “merkezim her yerde” projesi kapsamında Gençlik Merkezinde yapılan yaz tatili etkinliklerine katılamayan yaylada yaşayan çocuklar için etkinlikler ayaklarına götürüldü.

Doğalgaz şirketi nerede? Doğalgaz şirketi nerede?

yayla şenliğii 29 (2)

Yusufeli’ne bağlı Yüncüler Köyü 2 bin 400 rakımlı Ada Mezrasında yapılan etkinliklerde şişme oyun parkı kurularak çocuklara eğlenceli anlar yaşatıldı.

Bilek güreşi, halat çekme ve geleneksel Türk okçuluğu yarışmalarının düzenlendiği etkinliklerde birinci dereceye giren çocuklara madalya verildi.

yayla şenliğii 29 (3)

Artvin Gazeteleri Muhabirine özel açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, gençler ve çocukların olduğu her yerde kurum olarak kendilerinin de olduğunu söyledi.

yayyla şnliği29 (2)

Muhtarların kendilerine başvurması durumunda gençler ve çocuklar için tüm imkanları seferber edeceklerini ve ettiklerini dile getiren Demirkıran, “Artvin’de yaz mevsiminde gençlerimiz ve çocuklarımız aileleri ile birlikte yaylalara çıkıyor. Biz okul döneminde onlara her türlü sosyal ve sportif imkanı sunuyoruz. Ancak yazın yapılan etkinliklerimize her çocuğumuz katılamıyor. Fırsat eşitliğini yakalayabilmek için biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bugün Yusufeli’nin bir yaylasındayız, yarın başka bir yaylada oluruz. Biz gençlerimiz neredeyse oradayız. Onları hayata kazandırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu kapsamda Gençlik Merkezimizin merkezim her yerde projesini sürdürüyoruz. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Onların mutluluğunu görmek tabi bizi de mutlu etti.” dedi.

yayla şenliğii 29 (6)

Öte yandan etkinlik kapsamında AK Parti önceki dönem Milletvekili Erkan Balta tarafından kurban kesilerek pişirilip çocuklara ikram edildi. Ayrıca Aşure ayı olması nedeniyle Balta’nın annesinin yaptığı Aşure de katılımcılara ve çocuklara ikram edildi. 
“Gençlik Merkezi Artvin Yaylalarında” programına Artvin Valisi Yılmaz Doruk, eşi Meral Doruk, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, AK Parti önceki dönem Milletvekili Erkan Balta, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Gençlik Merkezi Müdürü Hayati Güneri, İl Genel Meclisi Üyesi Furkan Çakmak ve Yüncüler Köyü halkı katıldı.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

yayla şenliğii 29 (5)

yayla şenliğii 29 (4)

yayyla şnliği29 (4)

yayyla şnliği29 (3)

yayyla şnliği29 (1)

Editör: Editör Masası