Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

AÇÜ Konukevinde tertiplenen programda AÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kibar, üniversite hakkında rehber öğretmenlere genel bilgilendirmeler yaptı.

açü rehberr28 (4)

Artvin Çoruh Üniversitesinin öğrenci odaklı bir üniversite olduğuna işaret eden Prof. Dr. Murat Kibar, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı planlamalarının yapıldığını ve üniversitenin tüm birimleriyle hazırlıklarını tamamlayarak öğrencilerini beklediğini ifade etti.

Konuşmasına AÇÜ’nün “Misyon, Vizyonu ve Temel Değerleri” hakkında bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Murat Kibar, üniversitenin tarihsel gelişimi, akademik birimleri ve araştırma merkezleri ile öğrenci sayıları hakkında sayısal veriler aktardı.

açü rehberr28 (3)

AÇÜ’nün genç, dinamik ve başarılı bir akademik kadroya sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kibar, “Artvin Çoruh Üniversitesi bilimsel yayın sıralamasında SCIMAGO ve Google Scholar gibi önemli endekslerde dünya sıralamasına giren üniversiteler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda Üniversitemiz akademisyenleri yaptıkları yayınlarla TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü almaya hak kazanırken birçok akademisyenimizin çeşitli alanlarda hazırladıkları makale ve yayınlar dünyanın önde gelen bilim dergilerine konu olmuştur.” dedi.

açü rehberr28 (2)

AÇÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ‘Tanıtım Filmi’nin de gösterildiği programın akabinde konuklar Merkez Yerleşkedeki eğitim birimleri ve sosyal donatıları gezme imkânı buldu.

Programa, Artvin İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Özcan Köse, AÇÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur Yeniçeri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kaya Erdem Öğr. Gör. Kaan Taşçı ve Kariyer Merkezinden Dr. Öğr. Gör. Mahmut Turan’ın yanı sıra il milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan rehber öğretmenleri katıldı.

Haber: Çiğdem ARSLAN

açü rehberr28 (5)

Editör: Editör Masası