Seçime günler kala çalışmalarına gece gündüz demeden devam eden Yılmaz, projelerini Artvin Gazeteleri muhabirine anlatarak merak edilen soruları yanıtladı.

Memleket Partisi Artvin Milletvekili Adayı Tarkan Yılmaz, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Kentte vatandaşlar ile bir araya gelen Yılmaz, Artvin’de hayata geçireceği projelerini anlatarak oylara talip oluyor.

Artvin’in genç Milletvekillerinden olan Memleket Partili Yılmaz, gençlerin önünün açılması gerektiğini ve gençlerin değişim istediğini söylüyor.

Seçime günler kala çalışmalarına gece gündüz demeden devam eden Yılmaz, projelerini Artvin Gazeteleri muhabirine anlatarak merak edilen soruları yanıtladı.

Milletvekili olma kararını neden aldınız?

“Yıllardır köhneleşmiş zihniyetin altında halkımız eziliyor. Ezilenlerin yanında olmak için milletvekili adayı olmaya karar verdim. Memleketimiz çok güzel çok özel çok özel bir memleket. Gençliğimiz ile birlikte memleketimize hizmet için mücadele edeceğiz. En önemli kriterlerimizden biri budur. Yıllardır aynı simalar, atananlar ve memleketin geleceğini kapatanlar baskı yöntemiyle başa gelenler gençliğin önünü kapattı. Gençliğin önünü açmak için elimi taşın altına koyarak milletvekili olma kararı aldım.”

Size adaylık sürecinde kimler destek veriyor, ekibinizden bahsedebilir misiniz?

“Adaylık sürecimde Memleket Partisi’nin gönüllüleri yardımcı oluyor. Artvin’in ve ülkemizin her tarafından destek alıyoruz. Partimiz genç bir parti. Bizler de genç aday olarak gençliği arkamıza aldık. Halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için mücadele ediyoruz.”

 

Milletvekili seçilmeniz durumunda mecliste kentin sorunlarını yüksek sesle dile getireceğinizi düşünüyor musunuz?

“Memleket Partisi milletvekili olarak meclise gideceğimiz düşünüyoruz. Memleketimizin tüm sorunlarına hakim olan biri olarak çözüm için mücadele edeceğiz. Ben mağdur oldum, halkım mağdur. Bu saatten sonra halkımın mağdur olmasına müsaade etmem. Tek başıma gitmeyeceğim. Artvin’in 2 milletvekili kontenjanı var yanımızda hangi partinin milletvekili olursa olsun onu da yanımıza alarak Artvin için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Artvin kazanacak, biz kazanacağız, memleket kazanacak.”

 

Artvin’in sorunlarına yönelik ön çalışma yaptınız mı, sizce en büyük problem nedir?

“Artvin’in en büyük sıkıntısı istihdam... Maalesef Artvin en çok göç veren illerden birisi. Artvin’imiz doğası ile tarihi ile tarımı ile çok zengin bir memleket. Maalesef bunun kıymetini bilmiyoruz. Siyasiler, bürokratlar, kamu kuruluşları olsun Artvin’imize dokunamıyor. Biz projelerimiz ve yatırımlarımız ile Artvin’den göçü engelleyeceğiz. Benim iddiam şu eğer biz bugün 12 ülkeye sınır kapımız varsa onlardan faydalanacağız. Eğer biz dünyanın en iyi tatlı su denizine sahipsek bundan faydalanacağız. Eğer biz bugün dünyanın en iyi ormanlarına sahipsek Borçka orman ürünlerinden faydalanacağız. Eğer biz bugün dünyanın en iyi balına sahipsek o balı dünya geneline ihracatı sağlayarak istihdamı arttıracağız. Eğer biz bugün madenlere hakimiyetimiz varsa madenleri çevreye zarar vermeden gerekli önlemleri alarak o madenlerde istihdamı sağlayacağız. Yok olan Yusufeli zeytinini dünya pazarına sunacağız. Artvin Merkezi bürokrasinin bürokrasi’nin baskısından kurtaracağız. Gençlerimizi öğrencilerimiz turizmle harmanlayarak istihdamı arttıracağız. Çoruh nehrinden faydalanacağız. Çoruh nehri Artvin’i ikiye bölüyor ama o Çoruh nehrinin kimse faydasını göremiyor. Etrafında sosyal tesisler yaparak misafir öğrencilerimizin orada keyifli vakit geçirmesini sağlayarak turizmle istihdamı arttıracağız. Dolayısıyla göçü engelleyeceğiz. Bunlar küçük nüanslar.

Ardanuç, Şavşat’ta meralarımız Kars’a Iğdır’a kiralanmayacak. Artvinliye kiralanacak. Hayvanlarımız buralarda yetişecek ve Artvin dönerini daha ucuza yiyeceğiz. Dönerimizi Kanada’ya, uzak doğu ülkelerine ihraç edeceğiz. Bizim Artvin’imiz zengin memleket yeter ki kıymetini bilelim, yatırım yapmasını bilelim.

Arhavi muazzam bir Mençune Şelalesi var düzgün yolu yok. Hopa uluslararası ticaretin kalbi sosyal tesisli donanımlı bir tır parkı yok. Kemalpaşa sınır kapımız istihdam oluşturacak yatırım yok. Kapımız üç kere yenilendi hala yetersiz. O kapımızı topluma, ülkemize faydalı olarak en iyi şekilde revize edilmesi için ne gerekiyorsa yapıp o kapıyı yenileyeceğiz. Kapımızdan Batum’a tatil amaçlı gidenleri görmeyeceğiz. Batum’dan tatil amaçlı Artvin’e gelenleri göreceğiz. Kemalpaşa’mızı turizme kazandıracağız. İnsanları Batum’da konaklamaya göndermeyeceğiz Kemalpaşa’da konaklatacağız. Bunlar küçük nüanslardır. Bunlar betonarmelerle olacak iş değil akılla kültürle olacak işler. Biz aklı bilime ortaya koyarak başaracağız. Yeter ki Memleketimize gerçekten sahip çıkmak isteyelim.

Memleketinin sorunlarına hakim biri olarak bunları vatandaşa anlattığımda olumlu, ılımlı, kardeşçe sahiplenme hissi ile karşılaşıyoruz. Bu bizi çok memnun ediyor, inancımızı daha da arttırıyor. Bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Bu inançla yola çıktık ve bu yolun sonu aydınlık. Tertemiz beyaz bir sayfa açacağız.”

Eklemek istediğiniz şeyler var mı?

Artvin halkı 35 yaşındaki bu genç kardeşine sahip çıkarak bu memleketin evladını hizmetkar olarak meclise gönderirse sonuna kadar mücadele edeceğiz. Değerli büyüklerimiz Uğur Bayraktutan ve Faruk Çelik’ten biz gençlerin önünü açmalarını istiyoruz. Gençliğe sahip çıkmalarını istiyoruz. Emeklerinden dolayı sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz değişim zamanı geldi. Değişimi gençlik istiyor biz genç olarak bu değişimi gerçekleştireceğiz. Memleketimiz en güzel noktalara gelecek. Biz de zamanı geldiğinde bu bayrağı birilerine devredeceğiz sonuna kadar bu bayrağı taşıyamayız. Biz bugün en iyisini yapabiliyorsak yarın bir başka genç kardeşim daha iyisini yapacak inşallah. Biz onlara destek vereceğiz, önünü kapatmayacağız. Eğer atama ile unutan milletvekili olursak biz bu noktada olamayız. Ben değerli Artvin halkından bu genç kardeşine destek vermelerini istiyorum. Memleketi el birliği ile güzelleştirelim, sorunları el birliği ile çözelim. Başka memleketimiz yok.