İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu

Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Samet Cihan Hopa ve Kemalpaşa esnafı için yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Oda başkanlığı seçimini kazanarak 19 Şubatta göreve başlayan Samet Cihan, seçimden bu güne kadar yerine getirdiği vaatleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kısa sürede başarılı çalışmalara imza atan Başkan Cihan, Hopa ve Kemalpaşa için daha fazlasını yapacağının sözünü verdi.
“Her kapıya her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Cihan, esnaflar hizmet için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.
Esnafa ödeme kolaylığı sağlamak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Cihan, “Biz yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte göreve geldiğimizden beri birçok çalışmaya imza attık. İlk olarak üyelerimizin ödeme kolaylığı kapsamında odamıza POS cihazı koyduk. Bunlarla ilgili taksitlendirme imkânı sunduk üyelerimizin de bu konuda faydalanmasını sağlamış olduk. Bu daha önce olan bir şey değildi bizim başkanlık dönemimizde faaliyete geçen bir durum oldu. Onun dışında yapmış olduğumuz banka anlaşmalar var. Esnaflarımız için Vakıfbank ile anlaşma yaptık bu kapsamda düşük kredi imkânı sağlandı. Esnaflarımızın kredi kullanmalarını sağlamak için onlarla anlaşma yaptık. Esnaflarımızın direkt pos kullanımıyla alakalı Yapı Kredi Bankası ile anlaşma yaptık. Esnaflarımız pos aidatı olmaksızın, EFT havale ücretsiz çek yaprağı ücretsiz gibi Yapı Kredi Bankası ile de bir anlaşma yaptık. Hâlihazırda anlaşmalarımız olacak görüşmelerimiz devam ediyor. Esnaflarımızın faydasına olabilecek her türlü konuda her kapıyı çalmaktan biz imtina etmeyiz her kapıya her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Trabzon Medical Park hastanesi ile imzaladıkları protokol ile esnafa sağlık alanında büyük kolaylık sağlayan Başkan Cihan, bu anlaşma ile tüm üyelerin yüzde 25'lik bir indirimden faydalanma hakları olduğunu duyurdu.
“Artık Dünya Küresel Alışveriş Alanına Döndü”
Esnafların kazancına ekstra katkısı olsun diye internet üzerinden satış imkânı sunduklarını aktaran Samet Cihan, “E-ticaret konusunda girişimlerimiz oldu esnaflarımızın internet üzerinden satış yapmaları açısından bir anlaşma yaptık. 2 arkadaşımızı bu konuda görevlendirdik esnaflarımızın talepleri doğrultusunda esnaflarımızın dükkânlarında bu entegrasyonu satış başlatmaları için kurulum sağlıyoruz. Bir şekilde esnaflarımız “dükkânıma müşteri gelmiyor müşterim yok” diyordu özellikle kış aylarında sıkıntımız oluyor bu dönemde de ekstra katkısı olsun diye internet üzerinden satış imkânı yolu açmış olduk. Buna da yeni başladık İnşallah talep olursa başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. En azından esnafımıza bu konuda da bir katkımız olmuş olur çünkü artık dünya küresel alışveriş alanına döndü. Tamamen iletişim teknolojisi bu anlamda da sanal ortamın internet üzerinden satışın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yeniçağ bu, bu çağı yakalamak gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Hukuki alanda da adımlar atan Samet Cihan, Hukuksal anlamda esnafların herhangi bir sıkıntısında hukuk danışmanı ile anlaşmış olduklarını açıkladı. Hukuk danışmanının, esnafların her türlü sıkıntısında, avukatlık bir durum oluştuğunda onlara yol göstereceklerini belirtti. Bu çalışmalarla hukuksal alanda esnafın yanında olmaya çalıştıklarını vurguladı.
Songül Şişman

Editör: Haber Merkezi