Milliyetçi Harekat Partisi Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Türk Milletini sokağa davet ettiğinde Kur-an’ı Kerime, peygamberine inanan ümmet ve Türk milleti sahalara indi. O gece gereken cevap verildi.” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016 yılında darbe girişimi sırasında Türk milletinin direnişinin zaferi ile sonuçlanmasının 7’nci yıl dönümü nedeniyle Artvin’de anma töreni düzenlendi.

Kaledibi İskele’de düzenlenen programda konuşma yapan MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 15 Temmuz 2016 yılından önceki bir süreci var. Hendek dönemi olarak adlandırılan ancak benim çukur diye adlandırdığım. Çünkü kendi ruh hallerini mantalitelerinin gömüleceği çukur savaşının başlatıldığı tarihte, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınır hatlarında, özellikle içimizde güvenlik zaafı varmış gibi imajların çizildiği tarihte devleti için milleti, al bayrağı, ezanı için Türk Polisi Türk askeri ve yöneticilerimiz mücadele ederken bir taraftan da devletin kolluk kuvvetlerinde veya diğer birimlerinde içeriden satışa da sahne oluyordu. Hem can veriyor hem ihaneti yaşıyorlardı. Aynı tarihlerde hava limanlarında, garlarda bombalar patlatılıyor yine devletimizi itibarsızlaştırmak için planlar yürütülüyordu. Cumhurbaşkanımız Türk milletini sokağa davet ettiğinde Kur-an’ı Kerime, peygamberine inanan ümmet ve Türk milleti sahalara indi. O gece gereken cevap verildi. FETÖ’ye karşı Türk milleti devletinin ve hükümetinin yanında dimdik ayakta durdu.” ifadelerini kullandı.

“Uyuyan pozisyonda olan o hücreler, uyanmayı hayal etmeyin çünkü uyandığınız anda inanın ki 15 Temmuzdan daha beter günler yaşayacaksınız.” diyen Kılınç, “Asıl hedefimiz sizin saklandığınız yerlerden sizi bulup yarım kalan hesabımızı tamamlamaktır. Bunun için biz 15 Temmuz gecesini sadece hükümete kalkışma olarak görmüyoruz. Buna tiyatro diyenler bilsin ki biz kültürlü insanlarız tiyatronun nasıl yazıldığını ve oynandığını iyi biliriz. Biz 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerin sahnelerini gördük. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde figüran olmaya gelmedik. Bu devlet için can vermeye geldik. Türk milleti tekrar ayağı kalktı, ilahi kelametullahı tüm dünyaya yayacağız.” diye konuştu.

Türkiye’nin sınırlarını koruyarak güvenliğini sağladığını sözlerine ekleyen Kılınç şunları söyledi:

“15 Temmuz’un akabinde Zeytin Dalı Harekatı başladı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti nerede Suriye’de Irak’ta sınır hatlarımızı koruyoruz. 2015 Haziran-Temmuz aylarında sınırlarımızda çukur savaşı veren devlet bugün sınırlarımızın ötesinde güvenliğimizi sağlıyor. Sadece bizim değil, bize inanmış coğrafyadaki bütün millete bu görevini yerine getiriyor.

Karabağ’da Türk’ün bayrağı dalgalanıyorsa bu 15 Temmuz gecesinin zaferi ile buralara geldik. Biz 15 Temmuz zaferi ile Türk milletinin yolunda ilerlemesi sağlandı. Biz Selçuklu ve Osmanlı döneminde kalan ilahi kelametullah davasını tekrar hissetmeye, devleti ve milleti ile bu hedefte yürümeye başladık.”

Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası