Belediyesinin 19. Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında ev sahipliğini yaptığı turnuvaya Türkiye, Gürcistan, İran, Irak, Ukrayna, Azerbaycan’dan 32 takım katıldı.

Beach Volley Arena'da gerçekleştirilen ve üç gün süren müsabakalarda kadın ve erkeklerde 16'şar takım, şampiyon olabilmek için mücadele etti.

Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi

pro beach, (2)

Bugün oynanan yarı final üçüncülük ve final maçlarıyla dereceye giren takımlar şöyle:

Erkeklerde Yusuf Özdemir-Ahmet Can Tür çifti birinciliğe ulaşırken, Batuhan Kuru-Sacit Kurt ikinci, Hasan Hüseyin Mermer-Sefa Urlu da üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Merve Çelebi- Esra Çetin çifti birinci olurken Ukraynalı Kseniia Mazur-Anna Kalchenko çifti ikinciliği, Müge Ocakçı-Öykü Akdemir çifti de üçüncülüğü elde etti.

Erkeklerde şampiyon olan takımın oyuncularından Yusuf Özdemir yaptığı açıklamada, Hopa’da iki yıl üst üste şampiyonluğa ulaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

İlk günden itibaren çok güzel bir turnuva düzenlendiğini kaydeden Özdemir, “Geçen yılda şampiyon olmuştum. Bu yılda şampiyon oldum. Partnerimin eline sağlık. Çok güzel bir performans sergiledik. Rakibimiz de tebrik ediyorum.” dedi.

pro beach, (3)

Kadınlarda şampiyon olan takımın oyuncularından Merve Çelebi de partneriyle Artvin Hopa’da ilk defa şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Bu turnuvada şampiyon olmayı çok işitiyorduk. Hedefimize ulaşmak için çok iyi odaklandık. Finale çıktık ve çok güzel bir oyunla şampiyon olduk” dedi.

Esra Betül Çetin de partneri Merve ile 5 yıl sonra yeniden birlikte sahaya çıktıklarını kaydederek, “Hedef turnuvalarımızdan biriydi. İnanılmaz bir atmosfer ve seyirci ile bir bütün olarak, takım olarak oynadık ve şampiyonluğu elde ettik. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Turnuvada birinci olan takımlar 25 bin, ikinciler 15 bin, üçüncü olan takımlarda 6 bin lira ile ödüllendirildi.

Organizasyon, karşılaşmaların ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Müsabakaları, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ve çok sayıda spor sever izledi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası