Bölge üniversiteler arasında yapılmakta olan iş birliklerinin değerlendirildiği istişare toplantısı düzenlendi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısında ; Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan üniversitelerin rektörleri yer aldı.
Bölge üniversiteler arasında yapılmakta olan iş birliklerinin değerlendirildiği ve yeni işbirliği imkânları hakkında fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda pandemi sürecinde üniversitelerde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin durumu ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam ettirilmesi, eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme süreçlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması ile büyük bir sorumluluğun yerine getirildiği vurgulandı. Aynı zamanda 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi'nde, Kovid-19 ile ilgili bütün önlemler alınarak yüz yüze eğitime karma eğitim yöntemi ile devam edilmesine karar verildi.
Uzaktan eğitim yöntemi ile verilen derslerin azaltılıp yüz yüze eğitim vasıtasıyla verilecek derslerin artırılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, böylesi fikir alışverişlerinin yardımlaşma ve iş birliklerini artırma ile belli konuları istişâre etme anlamında önemli olduğu vurgulanarak belli aralıklarla devam ettirilmesi kararlaştırıldı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in yanı sıra Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, RTÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın misafiri oldular.
Artvin Çoruh Üniversitesi

Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek

Editör: Haber Merkezi