Üniversitelerin eğitim öğretim sezonuna başlamasına kısa bir süre kala Artvin Çoruh Üniversitesini tercih eden binlerce öğrenci barınacak yer arayışına geçti.

üniversite barınma ey29 (4)

Kentte konaklama sektöründe hizmet veren Celal Öztürk, Çayağzı Mahallesi’nde bulunan Cadde ve Livane apartlarının kapasitesi ve öğrenci yoğunluğu hakkında açıklamalarda bulundu.

Artvin Çoruh Üniversitesi merkez yerleşkesinin karşısında bulunan 120 kişi kapasiteli apartların doluluk oranlarının yüzde 90 seviyesinde olduğunu aktaran Öztürk, pandemi ve 6 Şubat depremlerinin ardından apartların ilk kez bu kadar doluluk oranına ulaştığını kaydetti.

üniversite barınma ey29 (3)

Uzun bir aradan sonra öğrencileri misafir ettiklerini dile getiren Öztürk, “Dairelerimizin çoğu 2 + 1 şeklindedir. 2 + 1 dairelerimizde bir odada 2 kişi diğer odada 2 kişi olmak üzere 4 kişi kalmaktadır. Dairelerimizde kişi başı ücretimiz 3 bin liradır ama bunu yıllık 12’ye böldüğümüzde ve ortak giderleri düştüğümüzde aslında biz 2 bin liraya öğrenci saklamış oluyoruz. Şu anda doluluk oranımız yüzde 90 seviyesinde öyle zannediyorum yarın tamamen dolacağız. Tabi 3 yıl pandemi ve deprem bölgesindeki ihtiyaçtan dolayı okulların kapatıldı ve kötü bir süreç geçirdik. Ama şimdi şu anda donmak üzereyiz. Artvin’deki öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Bizim apartların alt tarafında bulunan kafeteryaları yine biz yaptık. Yiyecek içecek sektöründe hizmet veren esnaflarımız mevcut. Öğrencilerimiz çok kolay oradan hizmetini almaktalar. Çoruh Üniversitesiyle bizim apartların kapıları karşı karşıya. Yolun bir tarafında üniversite kapısı bir tarafında biziz, üniversiteye çok yakınız. Dolayısıyla avantajlı bir yerdeyiz.” dedi.

üniversite barınma ey29 (5)

Okul açılma dönemi olduğu için apartlarda yoğunluk olduğuna değinen Öztürk, “Öğrenciler şehre yavaş yavaş geliyor. Hem şehir canlandı hem de biz sektörel olarak canlandık. Ülkedeki çeşitli sorunlardan dolayı apartlarda yüzde 50’lerde çalışmıştık. Tabii öğrenci gelince apartlar canlanıyor, apartlar canlanınca Artvin’deki ekonomi hareketleniyor. Artvin’de bir iş insanı olarak bu da bizi memnun ediyor tabii ki.” diye konuştu.

Devletin öğrenciye önem verdiğini KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilerin kamu misafirhanelerinde barındırılacağını ifade eden Öztürk, “Geleceğimizin teminatı olan öğrenciler için barınma yerleri çok önemli. Devletimizin KYK yurdu yapımı devam ediyor. Ben 2 inşaat daha yapıyorum toplam 160 kişilik öğrenci apartlarını 1 ay içerisinde hizmete alacağız. Yine projelerimiz olacak. Artvin’deki öğrenci sayısını 25 bine çıkarma hedefimiz var bunu gerçekleştirmek için apart sayımızı arttırmamız lazım.” İfadelerini kullandı.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek

üniversite barınma ey29 (1)

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN