Artvin’in Borçka ilçesinde S.S. 41 Nolu Karagöl Kooperatifin Yöneticiliğini yapan Zeki Öz, her mevsimin kendine göre tur grupları olduğunu belirtti.

Sonbahar mevsiminde yapılan turların uygun olduğunu vurgulayan Öz, doğaseverler, doğa fotoğrafçıları ve üniversite öğrencilerinin var olması ile sonbahar sezonun başladığını söyledi. Geçen yıllara göre tur sayısında düşüş yaşadığını dile getirerek “Her mevsimin kendine göre özel grupları var sonbahar aylarında doğacılar gelir yürüyüşçüler gelir. Haftalık turlarda üç günlük dört günlük yayla turları var. Günde eskisi gibi on beş otobüs gelmiyor beş tane falan geliyor. Mevsimine göre tura gelen arkadaşlarımız var. Onlarda doğaseverler ve fotoğrafçılar. Bu mevsimde genellikle turların biraz daha uygun olması nedeni ile bu mevsimde tura çıkıyorlar. Üniversitelerin açılması ile de öğrenci grubu furyası olur. Ekim ayından sonra biz sezonu yavaş yavaş kapatıyoruz. Kapatırız çünkü gelen grupların herhangi bir durumu yok” ifadelerine yer verdi. 

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Borçka’ya gelen fotoğrafçıların rotası; Borçka Karagöl, Karçal Dağları, Maral Şelalesi, Macahel Bölgesi ve İbrikli Kilisesi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN