Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde Muhasebeciler Haftası kutlanıyor.
Artvin’de yıllardır muhasebecilik mesleğiyle ilgilenen Mehmet Zeytinci muhasebecilik hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Muhasebeci Mehmet Zeytinci Muhasebecilik Haftasına dair açıklamalarda bulunarak muhasebecilerin “Devlet ve mükellef arasındaki bağlantı” olduğunu söyledi.
Muhasebeciliğin kanun yoluyla işlem yapan meslek olduğunu belirten Zeytinci, “Muhasebecilik mesleği aracı diyebiliriz. Devlet ve mükellef arasındaki bağlantı demek doğru olur. Bizim yaptığımız işlerden Devlet vergilendirmelerini yapıyor. Yani bu Devletin aldığı vergiler bizim yaptığımız işlemler sonucu ortaya çıkıyor. Vatandaşın yaptığı satışların, alımların belgelendirildiği, Belgelerinde ilgili makama iletildiği bölümlerdir kanun yoluyla işlem yapan meslektir. Devletin bize belirtiği kurallar çerçevesinde işimizi yapıyoruz ortak köprü görevi görüyoruz diyebilirim vatandaş ve devlet arasındaki köprüyüz” dedi.
1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebeciler Haftası ile ilgili değerlendirme yapan Zeytinci, “Normal zamanlarda etkinlikler oluyordu ama pandemi durumu söz konusu olduğu için artık olmuyor diyebilirim. Bu etkinlikler nelerdi okullarda tanıtım toplumu bilinçlendirme adına yapılan etkinliklerdi. Basın açıklaması ve ilgili kurumların ziyareti oluyordu. Olumlu yönü şu; Devletin vergiye ihtiyacı var. Yani vergisiz devlet olmaz bir devleti ayakta tutan önemli şeylerden biride halkın vergisidir. Tabi bu vergilendirmeler yapılırken bizim işimizin düzgün olması içinde vatandaşlarımızın bilinçli yetişip daha bilinçli olması önemli sonuçta devletin ihtiyaç olarak almış olduğu vergiler ayakta tutan bir başka etken diyebiliriz. Bunların belgelendirmemiz önemli demek doğru olur. Bize sorarsanız ilkokul çağından beri bilinçlendirmek için eğitimi verilmeli ki topluma yayılıp bu vergi denilen işin doğrusuyla sürdürülmeli. Umarım en yakın zamanda bu salgına son verilir ve normale dönülür şu an esnetme yapıldı yasaklarda ama bu durum normal yaşantımızla aynı değil sağlık sorunları söz konusu o yüzden inşallah bu virüsü atlatırız Dünya olarak ve Ülke olarak daha sağlıklı bir geleceğe adım atarız.’’
İbrahim Eksilmez

CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu

Editör: Haber Merkezi