Artvin-Ardahan sınırında bulunan Fatma çayır ve Bülbülan yaylaları, Kurban Bayramı tatili süresince ziyaretçi akınına uğradı.

Tatili fırsat bilen Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar, aileleri ile doğanın tadını çıkardı.

yaylalar 13

Yeşil ve mavinin buluştuğu noktalardan olan ve kent merkezine 1 buçuk saat mesafede bulunan yaylalar 2 bin 581 rakımda eşsiz manzara eşliğinde tatil imkanı sunuyor.

Şehrin gürültüsünden kaçmak isteyen yaylacılar Kurban Bayramı tatilini de fırsat bilerek Fatma Çayır’a yoğun ilgi gösterdi.

Ailesi ile ile birlikte yaylaya çıkan Doğanay Aydemir, 25 yıldır yaylaya çıktıklarını kaydetti. Havanın güzel olduğunu ifade eden Aydemir, “Hava güzel. Biz de tatili fırsata çevirdik ve çocuklarımızla birlikte geldik. Önceden yaylalar daha eğlenceli oluyordu. Çocuktuk ama buralarda çok gezerdik. Şimdi çocuk da fazla kalmamış. Hayvanı olanlar yaylaya çıkardı o da azalmış ama her şeye rağmen dinlendirici oluyor buralar” dedi.

Yazın yaylaya çıkarak bahçesinde sebze meyve eken Emine Başar, temiz havanın kendisine iyi geldiğini aktardı.

yaylalarr

Yaylalara insanların artık sadece tatil yapmaya geldiğini belirten Yaşar Tatar, bu kalabalığın her zaman olması gerektiğini ifade ederek, “Yaylalar kalabalık güzel  oluyor. 20 yıldır emekliyim ve 20 yıldır bu yaylaları hiç boş bırakmadım. Yaylamızda elektriğimiz yok ama elektrik geldi mi buradaki huzur bozulur. Burası böyle güzel. Elektrik olsa elektronik cihazlar getirilir buranın şehirden farkı olmaz” diye konuştu. 

Akçiçek ailesi üyeleri ise çocukluklarından beri yaylaya geldiklerini söyleyerek, “25 yıldır büyük şehirde yaşıyoruz. Her yıl aksatmadan yaylaya geliriz” ifadelerini kullandı.

Tarık Altınkaya ise İstanbul’da yaşadığını ifade ederek, “Memlekete geldikçe yaylaya gelmeyi de ihmal etmiyoruz. Gençleri de yaylaya davet ediyoruz. Buraya gelenler hayvancılık yapsın. Burada hayvancılık yapılmalı” şeklinde konuştu.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

 Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası