Yıldırım, Murgul Belediye Başkanlığına aday  Yıldırım, Murgul Belediye Başkanlığına aday 



Diyanet İşleri Başkanlığınca Murgul ilçesine İlçe Müftüsü olarak atanan Musa Kazım Demir, 31 Ocak itibariyle ilçedeki görevine başladı.
1978 yılında Isparta’da doğan Demir, 2002 yılında Isparta’nın Sütçüler ilçesinde Vekil İmam-Hatip olarak göreve başladı. Murgul İlçe Müftülüğüne gelmeden önce Antalya Merkez Aksu ilçesinde uzman vaiz olarak görev aldığını belirtti. 2022 yılında yapılan yazılı ve 2023 yılında yapılan sözlü mülakatta başarılı olarak Murgul ilçesini tercih ederek 31 Ocak ‘ta Murgul İlçe Müftülüğünde göreve başladı. 
Murgul ilçesinde göreve başlayan Müftü Musa Kazım Demir, ilçeye atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Murgul’u kendisinin tercih ettiğini belirterek “Araştırmam esnasında ‘ağlayarak gelen ağlayarak döner’ diye duyuyordum ama ben şahsen buraya ağlayarak falan gelmedim zaten tercih ederek geldim. Kendimde Antalya Aksu‘da denize yakın bir mesafede olmam hasebi ile dedim ki Karadeniz’e de yakın olayım deniz ile bir bağım olsun diyerek Murgul bana cazip geldi. Murgul zaten ilkokuldan itibaren bakır madeni çıkarılması hasebi ile bildiğim, aşina olduğum bir ilçe ama Artvin’e hiçbir zaman gelmek şimdiye kadar nasip olmamıştır. Kendim daha evvel Trabzon da kaldım orada Dini Yüksek İhtisas Merkezinde öğretim gördüm. Rize’ye geldim ama Artvin tarafına gelmek nasip olmamıştı Karadeniz’e aşinaydım Murgul güzel bir yer. İnsan her şeye alışıyor ben Murgul’u sevdim. Çünkü Isparta ile kıyasladığım zaman mesela Murgul’un sorunu Isparta gibi değil karda yerde pek durmuyor, rakımı da zaten düşük ben sevdim ilçeyi bunu canı gönülden söylüyorum. Burada göreve başlamış olmaktan son derece memnumum” ifadelerine yer verdi. 
“İz Bırakmayı Temenni Ediyorum” 
31 Ocak’ta göreve başlayan Demir, ilçenin eksiklikleri ve ihtiyaçları noktasında Murgul halkı, hocalar ve camideki cemaatlerden görüş alarak çalışmalar yapacağını söyledi. 
Murgul yeni merkez camiinde atıl durumda olan bölüme kütüphane kazandırarak gençlerin dini, milli ve kültürel bağlarının güçlü olması noktasında katkı sunmayı hedeflediklerini aktardı. Demir, diğer yandan köylerdeki imam eksikliğine de değinerek yapılacak çalışmaları şu sözlerle dile getirdi “Bizim öncelikli hedefimiz başkanlığımızın bizden talepleri olduğunda onları yerine getirmek. Onun dışında Murgul’da üç gün oldu göreve başlayalı eksiklikler neler, nelere ihtiyacı var onunla alakalı bizzat kendimde görerek, şahit olarak hem de başta hocalarımız olmak üzere Murgul halkımız olmak üzere camilerdeki cemaatimiz olmak üzere onları da dinleyerek bir ihtiyaçları, eksikleri varsa neler yapılabilir bunları alıyorum onlardan”
“Kendi tespitlerim var, şuanda gördüğüm kadarı ile eski merkez cami ve yeni merkez camimiz olmak üzere iki camimiz var. Yeni merkez caminin atıl durumda olan bir bölümü var inşallah oraya bir kütüphane kazandırarak hem ilçemize katkı sunmak hem gençleri oraya çekebilmek aynı zamanda gençlerimize orada dini, milli, kültürel bilgilerde anlatarak onların hem dini hem milli bağlarının daha güçlü olmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda eski merkez camimizin şuanda acil olarak tadil edilmesi gereken yerleri var onları inşallah hayata geçirmeyi planlıyorum. Onun dışında ciddi bir imam eksiği olan köylerimiz var oraları doldurabildiğimiz kadar doldurma noktasında elimizden gelen gayreti sarf etmeyi planlıyorum. İlerleyen safhalarda başka ihtiyaçlar, tespitimiz olursa veya bize gelirse o yönde de çalışmalar yaparak burada güzel bir hizmet yapmayı güzel bir iz bırakmayı temenni ediyorum.” 
Murgul İlçe Müftüsü Demir, kapılarının bütün halka açık olduğunu söyleyerek “ Ben sadece camimize gelen cemaate gelenlerin ilçe müftüsü değil ben Murgul’da ikamet eden görüş ne olursa olsun hiç önemli değil herkesin müftüsüyüm. Herkes gönül rahatlığı ile bize gelip ziyaret edebilir. Talepleri, istekleri bunları bize beyan edebilirler. Yapabileceğimiz bir şey varsa o konuda emeğimizi sarf ederiz. Yapamayacağımız şeyler varsa yapabileceklere en azından yönlendirmeye çalışırız” ifadelerine yer verdi. 
 

Editör: Editör Masası