A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında bir basamak yükseldi A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında bir basamak yükseldi

Artvin'de bulunan Çaykur Rizespor Futbol Okulu Kurucusu Kani Kaynar, Artvin halkının spora ve futbola ilgili olduğunu belirterek, okulun açılma sürecinden bahsetti:

“Okulun kuruluş süreci uzun zamandır aklımdaydı sadece doğru zamanı ve çalışacağımız doğru, istikrarlı bir spor kulübü ile okul açma sürecini bekledik ve başarılı olduk, yanılmadık. Artvin halkının spora ve özelliklede futbola çok yoğun bir ilgisi var. Dürüst olmak gerekirse beklediğimizin üzerinde bir ilgi.” 

Haftada iki gün eğitim verdiklerini belirten Kani Kaynar, 6-13 yaş aralığında sporcuların okulda eğitim aldığını belirterek, kız öğrenciler için çalışmalara devam ettiklerini, kadın futbol takımı kurma hedefleri olduğunu belirtti.

Futbol dışında sosyal aktiviteler ve hazırlık maçları düzenlediklerini dile getiren Kaynar, “Şuan 100 öğrenci ve 3 antrönerile devam ediyoruz. Kontenjanımız var boşluk oluştuğu durumlarda sporcu alımı yapıyoruz. Kız öğrenciler için çok büyük bir talep var ilerleyen aylarda hedefimiz bir kadın takımı kurmak bu konu ile ilgili görüşmelerimizi de yapıyoruz. Hazır olunca sizlerle de paylaşacağız. Futbolun dışında da birçok etkinliğimiz mevcut. Yüzme, piknik ve benzeri sosyal aktivitelerle çocuklarımızla zaman geçiriyoruz. Sürekli futbol çocukları sıkabiliyor bir yerden sonra. Hazırlık maçlarımız çok yoğun geçiyor. Hazırlık maçlarının yanı sıra Rizespor Kulübü Alt Yapı Koordinasyon Merkezi bizleri yalnız bırakmıyor. ” ifadelerini kullandı.

Çaykur Rize Spor Futbol Okulu  (2)

Kani Kaynar, futbol okullarının önemi hakkında bilgi vererek konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi.

“Bu okullar çocuklarımız için bir nimet. Daha önceleri çocuklar mahalle aralarında, sokak köşelerinde bilinçsizce futbol oynuyordu. Şimdi her şey düzenli, tertip ve profesyonelce yapılıyor. Her çocuk sporcu olacak futbolcu olacak gibi bir durum yok. Biz her çocuğumuz iyi, ahlaklı ve topluma faydalı birer birey olsun diye uğraşıyoruz. Yani buradan velilere mesajım futbolcu olmak değilde iyi birey olmak olsun hedef. Zaten yetenek varsa gerisi geliyor.” 

Artvin Çaykur Rizespor Futbol Okulu Kurucusu Kani Kaynar, tesis konusunda sorunlar yaşadıklarına değinerek, “Büyüklerimiz ve Artvin’in sporla ilgili birimleri tesis işine yardımcı olsa daha mutlu olacağız. Çünkü tesis sorunu yaşıyoruz ve bu anlamda zorlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası