Yarışmasız,sponsorsuz, Ücretsiz, alternatif bir gönüllü çalışması olan festival ezilenlerin,direnenlerin, emeğin, sömürülenlerin öykülerini sinema severlerle buluşturuyor.Sanatin iyilestirici gücüne inan, mücadele eden herkesin  festivali  işçi filmleri festivali gönüllüsü olmaya çağırıyoruz..
Festival açılışı 22 Aralık  cuma akşamı saat:18.00'da  Hopa Ticaret Odası Atatürk Konferans Salonu'nda yapılacak. Açılışta kokteyl ve keman resitali olacak.Uluslar arası festivallerde 4 dalda ödül alan  yönetmen iffet Eren danışman Boz'un "Turna Misali"film gösterimi yapılacak.Ardindan Oyuncu Necmettin çoban oğlu ve yönetmen iffet Eren ile söyleşi gerçekleşecektir.

18. Uluslararası İşçi Festivali Hopa'da (2)

23 Aralık cumartesi günü ticaret odası Atatürk  konferans  salonunda memleketine atanan öğretmen edip'in atandığı köyü bulma hikayesi anlatildigi "Adres"kısa filmi,emekli devlet memuru ev yapma hayali ve oğlu ile ilişkisinin anlatıldığı "ümitli karanlık yolculuk"  kısa film,müzik ve şiir dinletisi,ardından  15-16 Haziran işçi direnişlerinin anlatıldığı işçilerin hazirani belgesel gösterimi yapılacaktır. 
Festivalin 3.gunu 24 Aralık Pazar ise Erdal Eren gedik okuma Salonu'nda ve Kemalpaşa halkevinde  sığınmacı ve yerli tarım işçilerinin yaşadığı bölgede  birbirleri olan ilişkilerin anlatıldığı "Karıncanın ayak izleri" kısa film ,ardından Şubat depremlerinden  sonra yaşanılanların anlatıldığı "Ötekilerin dayanışması "belgesel gösterimi yapılacaktır..

Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım

Haber Merkezi

Editör: Editör Masası