Artvin Belediyesi, başvuruda bulunan 196 çiftin nikahını kıydı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, kurallara uygun olarak gerçekleştirilen nikah törenleri, Artvin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki nikah memurluğuna başvurularak gerçekleştiriliyor. Nikah kıyım işlemleri nikah Salonunda veya özel alanda gerçekleştiriliyor.
Yetkililer, 2021 yılı içerisinde 182’si normal evlilik, 1 tanesi mahkeme kararıyla 13 tanesi de yabancı uyruklu kişiyle nikâhının kıyıldığını açıkladı.
Nikah Memuru Ertan Öztürk, “Evlenen kişiler adına ben daha çok seviniyorum. Onlara tavsiye verdiğimde şunu diyorum kendi aranızdaki problemlerinizi ailelerinize yansıtmayın aranızda çözün. Hepsine mutluluklar diliyorum. Yaptığım işten zevk alıyorum. Çünkü onlara mutluluk dağıtıyorum.
Nikah cüzdanını kadına vermeyi tercih ediyorum cüzdanı teslim ederken de diyorum ki bu bir tabudur erkeğin tapusunu sana veriyorum seni de ona emanet ediyorum. Ayrıca Belediyemiz tarafından evlenen çiftlerimize 100’ün üzerinde tam altın takıldı. Bu gelenek devam edecek” ifadelerine yer verdi.
Eda Başar Özkan

Müftü Önal'dan veda ziyareti Müftü Önal'dan veda ziyareti

Editör: Haber Merkezi