Ekonomik krizin tüm sektörlere yansıdığı Türkiye’de elektrik faturalarına yüzde 120’yi aşan zamlara karşı tepkiler devam ediyor.
Demokrat Parti il başkan yardımcısı Hakan Çil, vatandaşın elini kolunu bağlayan zamların geri çekilmesi çağrısında bulundu.
Demokrat Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Çil, yaptığı yazılı açıklamada, “Maddi imkânsızlıklar nedeniyle Elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, su ve doğalgazları kesilmemeli bunların ihtiyaçları kamu kaynaklarından karşılansın.” Diyerek çağrıda bulundu.
“Sosyal devlet tüccar zihniyeti ile hareket etmez”
Sanayi ve üretimde artış sağlamak için amların geri alınması gerektiğine dikkat çeken Çil, “Türkiye’nin tek kurtuluşu üretim ve ihracattır. Çiftçi ' de tarımdan vaz geçiyor daha önce yüksek gübre, tohum, ilaç zamları çiftçiyi perişan etmişti, şimdide yüksek akaryakıt ve yüksek elektrik zamları ile tam üretimden vaz geçme noktasına geldi. İktidar sanayideki üretimi ve tarımdaki üretimi artırmak için Doğalgaz ve elektrik zamlarını geri çeksin. Yine Akaryakıtta ÖTV’yi kaldırsın yüzde 18 KDV yetmez mi sermayeden mi zarar edecek sosyal devlet tüccar zihniyeti ile hareket etmez. Beş yandaş müteahhitte verdiği para hepsini karşılar. Beş kişi kazanacağına milyonlarca esnaf, çiftçi ve millet kazanır ülke rahatlar. Eski elektrik ve doğalgaz zamları zaten yüksek idi, elektrik ve doğalgazdan KDV’yi sıfıra indirsin” ifadelerine yer verdi.
“Milletin soğukta ve karanlıkta kalmaları önlenmelidir”
Vatandaşın vergilere ve zamlara dayanacak gücü kalmadığını söyleyen Hakan Çil, “Millet bu kışta korkuyor elektrik sobası, klima çalıştırmaya ve elektrik yakmaya soğukta ve karanlıkta oturuyor hiç bir iktidar döneminde millet böyle bir sıkıntı ve parasızlık yaşamadı. Bu gün Kapaklı pasajında bir kaç yaşlı esnaf Abilerle sohbet ettik "başbakan Menderes dönemini iyi hatırlıyorum o günden bu gün hiç bir yıl bu yıl gibi olmadı” dediler. Bu Karakışın ortasında bu hayat pahalılığı ve kiriz içinde 20 yıllık iktidar hala vatandaştan fedakârlık istiyor. Bu vatandaş 20 yıldır zaten fedakârlık etti sizde onun sırtında lüks ve şatafat içinde yaşadınız. Eski Meclis başkanı ve AKP Genel başkan yardımcısı Sayın Bülent Arınç "israf olmazsa vergi toplamamıza gerek kalmaz" demedi mi? 20 yıldır Emekliye, Asgari ücretliye, işçiye, memura az zam yapmak için TÜİK'e enflasyonu çok düşük göstererek onlardan kestiğiniz paraları yandaş derneklere, vakıflara ve cemaatlere aktardınız. Yine geçiş garantili köprüler, hava alanları, hasta garantili hastanenler, yollar ' a dolar kuru üzerinde onlara verdikleriniz iş insanları fedakârlık etsin. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle Elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, su ve doğalgazları kesilmemeli bunların ihtiyaçları kamu kaynaklarından karşılansın. Milletin soğukta ve karanlıkta kalmaları önlenmelidir. Bu Asil millet bu ülkeye lazımdır O kaynakları aktardığınız kişiler yarın zora girdimi başka malı mülkü olan yerlere giderler ama bu millet burada kalır” diye konuştu.
Eda Başar Özkan

Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Editör: Haber Merkezi