Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa


HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, HOPAPORT’ta 2021 yılında yapılan faaliyetler ve 2022’de yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Özer, “Ekonomiye katkı sunma adına yorulmadan, sürekli üretme adına mesai arkadaşlarımızla tüm zorluklara rağmen çalışmalarımıza ara vermeden çalışacağımız bir yıl olacaktır.” dedi.
HOPAPORT’a 2021 yılında 150 gemiye hizmet verilirken toplamda 676 bin 007 ton yük elleçlendi. Limanda özellikle yılın sonunda Kasım ayında 99.552 ton yük elleçlenmesi ile yılın en çok işlemi yapıldı. HOPAPORT’ta 2021 yılında 258 bin 464 ton ithalat yapılırken, transit yükleme ve boşaltma rakamları da toplamda 51 bin 185 ton olarak gerçekleşti. HOPAPORT’ta 2021 yılında 336 bin 225 ton kabotaj yükleme yapılırken, 30 bin 133 ton kabotaj tahliye işlemi gerçekleştirildi.
HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer 2 yılı aşkın bir süredir yaşanan Pandemi sürecinin Ülkemizdeki tüm sektörleri olumsuz etkilemesine paralel Denizcilik sektörünü de etkilediği, buna rağmen sektörün büyük özveri göstererek haraketliliğin devam ettirilmesini sağlama adına ellerini taşın altına sokarak çalışmaya devam ettiklerini belirtti.
Lojistik departmanıyla ara vermeden çalışmalara devam ettiklerini belirten Genel Müdür Özer “Her yıl bu konuda yeni yeni adımlar atıyoruz. Temelde birkaç kalemde işlem yapılan limanımızda bugün 15 değişik kalemde ürün elleçlemesi yapılmasını başardık, 2022 yılında bu sayıyı daha artırma adına Lojistik departmanımızla ara vermeden çalışmamıza devam ediyoruz” dedi.
“2022 yılında ileriye dönük projelerimizi yeniden masaya yatırarak değerlendirmeye başlayacağımız bir yıl olacaktır” diyen Genel Müdür Özer “Bizde tüm departmanlarımız ve saha çalışanlarımızla 7/24 hizmet verebilecek konumda tonaj ayrımı gözetmeksizin hizmete hazırlıklıyız. Yakın zamanda büyük tonajlı proje kargo yüklerinin elleçlemelerini başarıyla gerçekleştirdik ve 2022 yılında da böylesi yüklerin limanımız üzerinden tahliyesi anlamında görüşmelere devam ediyoruz. Özellikle Liman İşletme süremizin uzatılması ile artık 2022 yılında ileriye dönük projelerimizi yeniden masaya yatırarak değerlendirmeye başlayacağımız bir yıl olacaktır.
Bu arada gerek Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmalarımıza verdiği destek, S.S Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Hopa Nakliye sektöründe çalışmalarımıza verdiği moral destek ile bizlerde 2022 yılında çalışmalarımızın ivmesini de yükselteceğimiz bir yıl olacaktır.
HOPAPORT olarak 100’un üzerinde çalışanımızla ve bu çalışanlarımızın aileleri ve çocuklarını da düşünürsek istihdama da ciddi katkı sunmaya çalışıyoruz. Genel olarak düşünüldüğünde Ülkemiz, Bölgemiz, İlimiz ve Hopa’mız ekonomisine katkı sunma adına yorulmadan, sürekli üretme adına mesai arkadaşlarımızla tüm zorluklara rağmen çalışmalarımıza ara vermeden çalışacağımız bir yıl olacaktır. Bizi takip etmeye devam edin.” dedi.
Aynur Bağdat

Editör: Haber Merkezi