İlk Meclis Toplantısı İlk Meclis Toplantısı


Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle istişare kahvaltısı düzenledi.
Kahvaltının sonra basın mensuplarının yaşadıkları sorunları ve taleplerini dinleyen Akyürek, fikir alışverişinde bulundu.
Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği kahvaltıda Başkan Osman Akyürek, yönetim kurulu üyeli ve Artvin il ve ilçelerinde çalışan gazeteciler yer aldı.
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, “Gazetecilik birilerinin yazılmasını istemediği şeyleri yazmaktır, geri kalan halkla ilişkilerdir. Bu vesile ile basın yayın organları içerisinde çalışan, muhabirlerin sayfa editörlerinin, yazarından matbaa çalışanına kadar tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Basın kanunun çıkarılması sürecini anlatan Başkan Akyürek, “10 Ocak çalışan gazetecilerin bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Ancak çalışan gazeteciler bayramı 1971 askeri darbesine kadar kutlanabilmiştir. 1971’de bu bayram sadece kutlama gününe dönüştürülerek günümüze kadar devam etmiştir. Sizlerin sayesinde bugün bir araya gelerek bugünü kutlamak için bir aradayız. Ancak neden sadece Türkiye’de kutlanan gazeteciler günü neden bir kutlama veya bayrama dönüştürmesi hâsıl olmuştur? Yasağın çıkması ile beraber 9 gazete patronu tarihe 9 patron olayı olarak geçmiş 3 gün süre ile çalışan gazetecilerin hakları üzerinden elde ettikleri bu yasal düzenlemeyi reddederek kabul etmeyerek, uygun, görmeyerek protesto etmek amacıyla gazetelerini çıkarmamaya karar vermişler. Bu gazetelerin çıkmaması ülkede önemli bir durum haline gelmiştir. Ancak çalışan gazeteciler çok hızlı bir şekilde bu boykot sürecinde basın adıyla bir gazete çıkarmış ara vermeden bu ülke halkının haber ve bilgi edinimini sağlamışlardır. Bu açıdan bunu çok önemsiyorum. Sizlere de bu çabadan dolayı geçmişte burada emeği olanlara Allahtan rahmet diliyorum bugün sizlere bir arada sağlıklı yaşam temenni ediyorum” dedi.
Songül Şişman

Editör: Haber Merkezi