Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi


Mustafa Arı,“Tenis Kişiye Uzun Yıllar Boyu Yapacağı Bir Hobi Kazandırır”
5-16 yaş grubuna 7 aydır tenis eğitimi veren Mustafa Arı, Artvin Çoruh Üniversitesi Hopa yerleşkesinde verdiği eğitimle sporcuları turnuvalara hazırlıyor.
Tenis Eğitmeni Mustafa Arı, Hopa’da 7 aydır verdiği tenis eğitimleri hakkında bilgi vererek, “5-16 yaşına kadar yaş gruplarımız var. 5-8 yaş grubu 9-10 yaş grubu 11 yaş üstü grup ve yetişkin grup olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuk tenis yazın başlamıştık kışın da devam ediyor genelde grup dersleri yapıyoruz tenis grup dersleri 10 yaş ve 11 yaşta turnuvaya gidebilecek 2 tane sporcumuz 4’te performans sporcumuz mevcut. Onlarla beraber çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çevre illerde turnuvalar oldukça gitmeye gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Uzun zamandır Hopa’da tenis üzerine etkinlik yapılmadığına dikkat çeken Mustafa Arı, “Üst seviyelerde oynayabilmek için 7,5 aylık bir zaman aralığı bizim için yeterli değil özellikle tenis için bir buçuk sene sonra daha üst seviyelerde oynayabiliriz. Trabzon'a ya da Samsun'a gittiğimizde derece alabilecek sporcularımız var ama herhangi bir ligde şu anda oynamıyoruz çünkü Hopa'da çok uzun zamandır tenis adına bir şeyler yapılmamıştı yedi buçuk aydır yapıyoruz ilerleyen zamanlarda üst seviyelerde sporcularımız olacaktır” dedi.
Tenis sporunun özelliklerine de değinen Arı, “Çalışmalarımızı hafta sonu okul dönemi olduğu için cumartesi ve pazar yapıyoruz ve gayet güzel gidiyor çocuklar çok istekli geliyor ve ders bitiminde bir sonraki dersi iple çekiyorlar. Tenis aslında bireysel bir spor olmasına karşın biz grup derslerinde hem teknik öğreterek hem de keyifli oyunlar oynatarak tenise isteyerek gelmelerini sağlıyoruz. Tenis bireysel sporlar arasında en zor ve teknik kapasite gerektiren bir spor, kişilerin sadece fiziksel değil, mental ve sosyal açıdan da geliştiren bir spor. Birçok kişi seçkin bir spor olarak adlandırır ki öyledir de, malzemeler ne kadar pahalı gibi görünse de artık birçok yerde kort yapıldı ve Türkiye'de son bir kaç senedir çok fazla kişi tarafından oynanmaya başladı. Tenis kişiye uzun yıllar boyu yapacağı bir hobi kazandırır 60 yaşında bile tenis oynayan birçok kişi var ülkemizde .” ifadelerine yer verdi.
Songül Şişman

Editör: Haber Merkezi