Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, özellikle Covid döneminde sağlık çalışanlarının sorun yaşadığına dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. Aydemir, Sağlık çalışanlarının bu dönemde sabırlı davranmasına rağmen iktidarın sağlık çalışanlarına davranışlarını trajikomik olarak değerlendirdi.
" Bu sorunları da biz çözeceğiz "diyerek sağlık çalışanlarına destek veren Başkan Aydemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Aydemir, ilerleyen yıllarda hastanede çalışan sağlıkçı kalmayacağını belirterek;" Covid döneminde sağlıkçılar çok büyük tehlikeler altında büyük bir özveriyle çalıştılar. Yeri geldi ailelerinden uzak kaldılar, yeri geldi hastanede yattılar. Yeri geldi izinleri iptal oldu, yeri geldi hasta oldular yine de işe gittiler, kovid oldular pes etmediler. İstifalar bile askıya alındı, izin vermediler. Sağlık çalışanları bu kadar sabırlı, iltimaslı davranırken iktidarın davranışları trajıkomikti. Sadece doktorlara yaptığı iyileştirme bizim itirazlarımızla tüm sağlık çalışanlarına yapıldı. Ne atamaları gerçekleştirdiler ne maaş konusunda tatmin ettiler ne çalışma saatlerini düzelttiler ne koruma altına aldılar, ne de tıbbi imkan sağladılar. Sağlık çalışanlarımız dil öğrenip, ülkeden gitmek istiyorlar, istifa ediyorlar, isyan ediyorlar, şiddet görüyorlar. Sadece son birkaç yılda istifa eden doktor sayısı 8 bini aştı. İktidar engellemek yerine sadece izliyor. Farkında değiller aslında çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız. AKP arkasında büyük bir enkaz bırakıyor. Bundan bir, iki sene sonra sağlık çalışanı kalmayacak. Fakat yılmayacağız. Bu sorunları da biz çözeceğiz. Sağlık çalışanlarının sıkıntılarını biz halledeceğiz, sağlık çalışanlarının sesi olacağız. Tekrar sağlıkçıları geri kazanacağız" şeklinde konuştu.
Songül Şişman

Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa

Editör: Haber Merkezi